Obavijesti

News

Komentari 21

Magareći pir na Pagu: Dodirnuli se njuškama, revali, postali par

Magareći pir na Pagu: Dodirnuli se njuškama, revali, postali par
10

Lovre koji ima skoro dvije godine i Princeza koja ima godinu dana zaljubili su se na prvi pogled. Magarci nisu mogli dočekati prvu bračnu noć pa su brak konzumirali pred brojnom publikom.

VIDEO

To je bila ljubav na prvi pogled. Čim su stali jedan pored drugog, počeli su se dodirivati njuškama i sad su nerazdvojni, rekao nam je to Ivan Vičević iz Povljane na otoku Pagu, koji je s prijateljem u subotu organizirao magareće vjenčanje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:38

Kako nam je objasnio, u Povljani su imali dugogodišnju tradiciju utrkivanja magaraca, ali posljednjih 20 godina u mjestu nema ni jednog. U razgovoru s prijateljem Ivanom Crljenkom, prošle godine su odlučili kupiti magarca Lovru, a ove godine magaricu Princezu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sjedili smo u kafiću i razmišljali o tome što bi mogli posebno napraviti. Tako nam je na pamet sinula ideja da kupimo magarca. Otišli smo na jednu farmu pola sata od našeg mjesta i tamo nabavili Lovru. Sve smo to napravili jako brzo i spontano - govori nam Ivan. Kako se ta ideja pokazala vrlo uspješnom, a Lovro je ove godine napunio godinu dana odlučili su mu dovesti magaricu.

- Bilo je vrijeme da Lovri nabavimo prijatelje. Cijelu godinu je bio sam kod nas i nije imao nikoga. Ljudi su se toliko oduševili s njim da su nam ove godine svi pomogli s prikupljanjem novca za magaricu - objašnjava Ivan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:33

Tako su se svi u mjestu složili, prikupili novac i otišli kupiti magaricu koju su nazvali Princeza. Kako bi se zahvalili mještanima na pomoći, odlučili su napraviti feštu i oženiti magarce. Oko 19 sati povorka je krenula prema štali mladoženje, a nakon toga su išli po mladu. Obred su održali u centru Povljana, a prema tradiciji imali su i lažnu mladu pa su umjesto magarice doveli ovcu. Cijela fešta oduševila je, ne samo domaće nego i brojne turiste. 

- Imali smo jedne goste iz Austrije koji su prošle godine upoznali Lovru, a kad smo im rekli za Princezu i vjenčanje oni su se opet vratili - govori oduševljeni Ivan. Osim što ovaj događaj privlači brojne zainteresirane i predivnu Povljanu organizatori se nadaju kako će do godine ponovno zaživjeti utrka magaraca a planiraju osnovati i udrugu. Do tada Lovre uživa u bananama i smokvama, a njegova Princeza u mrkvama. 

 

 

Pokretanje videa...

00:13
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1