Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Sonja je ostala zarobljena na zadnjem sjedalu i preminula je'

None Foto: 10

Sestre Mikić bile su na stražnjem sjedalu auta koji je sletio u kanal i prevrnuo se na krov. Vozačica i suvozačica su izašle, a Sonju (16) i Maju (18) izvlačili su vatrogasci. Sonja je preminula

Malo mjesto Lug u Baranji ne pamti ovakvu tugu. Svi su u žalosti zbog iznenadne pogibije njihove sumještanke Sonje Mikić (16). Ona je bila zajedno s još tri djevojke u automobilu koji je u utorak navečer poslije 20 sati sletio u kanal pored ceste u Bilju.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Na zadnjem sjedištu automobila pored Sonje je bila njena sestra Maja (18) koja joj nije mogla pomoći. Maja je u KBC-u Osijek, operirana je i izvan životne opasnosti.

- Bila je lijepa i dobra djevojka. Koliko znam, išla je u Beli Manastir u srednju školu. Jako su lijepo bile odgojene, nikada ne bi prošle, a da ne pozdrave. Žao mi je Sonje, Maje, a i njihovih roditelja, ne znam kako će ljudi preboljeti ovaj gubitak - rekla je susjeda Ružica.

STRAVIČAN UTORAK: UBILA IH - BRZINA Pet života ugašeno u šest sati! Najmlađima je bilo 16 godina...

U dvorištu Mikića došle su kolege Sonjinog oca Damira, no on nije bio u mogućnosti niti ustati i prozboriti koju riječ. Susjedi kažu ništa bolja situacija nije niti s majkom Ildiko i Sonjinom bakom. Na tlu ispred kuće postavljeni su lampioni.

- Koliko sam čula, Sonja je išla nešto liječniku u Beli Manastir i prijateljica njene sestre Maje se ponudila da ih doveze u Lug. Padao je snijeg i ledilo je. Navodno je prijateljica vozila malo brže i one su joj viknule da malo uspori, nisu ni završile upozorenje, a automobil je bio na krovu u kanalu. Vozačica i suvozačica su izašle iz auta prije nego su došli vatrogasci. Sestre su ostale zarobljene na zadnjem sjedištu automobila. Vatrogasci su ih izvlačili, ali je Sonja preminula – rekla je susjeda.

BILJE: AUTO JE BIO ZDROBLJEN Užas: Djevojka (17) poginula, a teško ozlijeđena joj je sestra?

Na mjestu tragedije su zapaljeni lampioni.

- Nisam bio kući kada se to dogodilo. Rekli su mi da je bilo strašno. Inače se na ovom dijelu ceste prema kružnom toku iz smjera Osijeka vozi kao na utrkama i samo je bilo pitanje dana kada će se ovako nešto dogoditi. Žao mi je mlade djevojke – rekao je jedan od susjeda preko puta mjesta gdje se dogodila nesreća. 

- Djevojke su bile jako dobre, vesele, vedre naravi. Obje su bile jako vezane jedna za drugu. Ne znam kako će to Maja podnijeti – rekla je jedna od prijateljica djevojaka iz Luga, dodajući kako je djevojka koja je u utorak navečer vozila automobil bila poznata po tome da je znala stisnuti papučicu gasa malo više nego je dozvoljeno. 

Komentari (43)
  • Peugeot 206 CC, tamo se na zadnja sjedala jedva uvuces a kad se dogodi nesreca onda je zlo, iza si kao u limenci.. A i ta krave.ina ako je stvarno ga peglala u takvim uvjetima neka ide u zatvor zbog ubojstva.

    23. 1. 2019,   18:43
  • Vouačica je mislila da zna... Nije problem brzo voziti curo nego se brzo zaustaviti !! Sad nosi prijateljicu na duši....

    23. 1. 2019,   18:42
  • Sucut obitelji. Ali nebi ni sat vremena bili u kozi vozacice. Nemogu pojmiti dali je gore njoj ili roditeljima pokojne. Nema granice izmedu toga. Nedaj boze nikome. Strava.

    23. 1. 2019,   18:51