Obavijesti

News

Komentari 38

Majka dobila 5 godina za smrt bebe koja se ugušila u kolijevci

Majka dobila 5 godina za smrt bebe koja se ugušila u kolijevci
2

Tek rođena beba umrla je u travnju 2017. godine. Obdukcija je utvrdila da je beba bila u takvom položaju da se ugušila. Majka je u to vrijeme bila na rođendanu svoje prijateljice. Prošli petak nepravomoćno su je osudili

VIDEO

Dobro da nisam bio tamo, mislim da bih se srušio, šokirano je govorio otac majke (37), koja je na Županijskom sudu u Zagrebu u četvrtak nepravomoćno osuđena na pet godina zatvora zbog grubog zanemarivanja roditeljskih dužnosti. Prema mišljenju suda, to je dovelo do smrti bebe stare 22 dana u kolijevci. Budući je osuđena na kaznu od pet godina zatvora, odmah nakon objave pravosudni policajci odveli su je u istražni zatvor gdje će čekati pravomoćnost presude.

- Nazvala me nakon presude samo nakratko. Nije mogla pričati od plača. Uništit će i ovo troje djece - jedva susprežući suze govorio je njezin otac. Kako je suđenje bilo zatvoreno za javnost nije poznato kojim se sve dokazima sud vodio u odmjeravanju kazne, no za najteži oblik kaznenog djela povrede djetetovih prava zakonom je zapriječena kazna od tri do 15 godina zatvora.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

00:28

Podsjetimo, policija je u travnju prije dvije godine uhitila ženu (37) kojoj se ugušilo novorođenče, dok je ona otišla na prijateljičin rođendan. Brat žene tada je ispričao kako beba nije bila sama, već su s njom bili ostali ukućani, djeca te dvoje odraslih, on i njihov otac. Djevojčica je spavala u krevetiću i odjednom su primijetili da malena ne diše. Brat je odmah pozvao majku malene curice te Hitnu i policiju.

Obdukcija, koju je obavio Zavod za sudsku medicinu na zagrebačkoj Šalati, pokazala je da je uzrok smrti bebe stare 22 dana s područja Zagreba gušenje. Kako doznajemo, dijete je u kolijevci bilo u takvom položaju zbog kojeg je došlo do gušenja.

Majku su kazneno prijavili da je od 2014. zanemarivala svoje roditeljske dužnosti u odnosu na sve četvero djece, a sutkinja istrage odredila joj je tada istražni zatvor kako ne bi ponovila kazneno djelo ili pokušala utjecati na svjedoke. U Remetincu je provela dva mjeseca tijekom kojih je, prema riječima članova njezine obitelji, fizički i psihički propadala. 

- Ako je istina da je djecu zanemarivala od 2014. godine, kako stoji u kaznenoj prijavi, što su onda sve te godine radile institucije? Što su radili Centar za socijalnu skrb, škola, vrtići i svi ostali koji bi trebali voditi računa o dobrobiti djece - pita se njezin otac.

Majka je vrlo loše: Beba stara 22 dana ugušila se u kolijevci
Majka je vrlo loše: Beba stara 22 dana ugušila se u kolijevci

Naglašava da djeca nisu bila sama nego su bila pod nadzorom. 

- Ja sam je otjerao da ide na taj rođendan jer je stalno bila kod kuće s djecom. Možda sam ja kriv. Možda je nisam trebao pustiti da ide. Ali tko može znati bi li što bilo drugačije da je ona bila kod kuće? - govori očajni djed preminule bebe..

Djecu, od kojih najstarije ima 11 godina, zbrinuo je Centar za socijalnu skrb, a djed i brat redovno su ih posjećivali.

- Svaki vikend smo išli kod njih. Nakon što je kćer izašla iz pritvora i ona ih je posjećivala i brinula se - govori njezin otac.

Otac i brat su spremni zatražiti skrbništvo nad unucima, no nadaju se da do toga ipak neće doći.

Odvjetnica okrivljene Marija Cvitanušić zbog tajnosti postupka nije željela ništa komentirati.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu