Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Majka i otac djeteta zamijenit će spolove: 'Osjećaje ne biraš'

None Foto: Molly Rose Pike

Louise i Nikki Draven, britanski par koji sina neobično nazvanog 'Star Cloud' odgaja kao rodno-neutralnu osobu, i dalje u Britaniji izaziva podijeljene reakcije nakon odluke da će oboje - promijeniti spol.

Prva britanska rodno-neutralna obitelj, piše Mirror, izazvala je brojne kontroverze kada su prošle godine objavili da će svog sina Star Clouda odgajati kao 'osobu', a ne 'dječaka'. Još više prašina vjerojatno će dići odluka Louisea i Nikki da promijene svoj spolove. 

Tako bi 32-godišnji otac Louise postati žensko, a 31-godišnja majka Nikki - muškarac. 

- Dugo se pripremamo na to, ali mene je sprječavala prekomjerna težina, objasnio je Louise koji je uspio smršaviti na samo 57 kilograma.  

- Nitko od nas ne bira ove osjećaje, no kada ih imaš, imaš potrebu izvana izgledati onako kako se osjećaš iznutra, objasnio je Louise koji se već identificira kao žena. 

Nikki, majka Star Clouda pak priželjkuje postati muškarcem, a tako se, kaže već i osjeća. Kada napokon promijeni i spol promijeniti će ime u Charlie. 

- Nikada se nisam dobro osjećala kao žensko, samo si to nisam željela priznati, kaže Nikki. 

- Nikada nisam bila sretna zbog mjesečnica ili zbog grudi koje su mi rasle. Osjećaj jednostavno nije bio dobar. Puno sam promišljala i zaključila da zapravo želim postati muško. 

Louise i Nikki kažu da je petogodišnji Star Cloud pomalo zbunjen cijelom situacijom i da se brinu kako će njihova transformacija utjecati na njega. 

- Naravno da se brinemo. Ali nakon što Nikki i ja prođemo transformaciju, biti ćemo mnogo sretniji, Da smo čekali da Star Cloud odraste, on bi odrastao uz roditelje koji se ne bi osjećali potpuno, kaže Louise. 

Komentari (64)
  • Ja sam bogataš zarobljen u tijelu siromaha. Molim vas pomozite mi da i izvana budem onakav kakav se osjećam.

    9. 9. 2018,   22:15
  • Oduzeti im pod hitno dijete, dok nije prekasno!

    9. 9. 2018,   21:55
  • bolest ne biraš sama dođe kad poželi !

    9. 9. 2018,   22:02