Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Majka petero djece mora u zatvor jer je ukrala 540 kuna

Samo za usporedbu, bivši ministar Petar Čobanković je zbog Sanaderove afere Planinska i štete od čak 17 milijuna kuna za kaznu gulio krumpire u pučkoj kuhinji.

Hrvatsko pravosuđe ovih je dana naložio Sandri iz Varaždina (51) da se javi na odsluženje zatvorske kazne od osam mjeseci jer je dotičnoj Ivani ukrala stvar vrijednu 540 kuna, piše Večernji.

Sandra je zbog krađe osuđena još u kolovozu 2017. godine, dobila je osam mjeseci zatvora uvjetno i rok od tri mjeseca da Ivani nadoknadi 540 kn štete zbog te krađe, sredinom lipnja je rok za nadoknadu štete produljen za još četiri mjeseca, a tijekom rujna je taj rok iscurio.

Općinsko državno odvjetništvo je zatim pokrenulo postupak za opoziv uvjetne presude jer oštećenoj Ivani šteta još uvijek nije podmirena.

DUG ZA KLOPU Osudili je na zatvor: Majka iz Istre nije platila kćerinu svadbu

Na tri sjednice izvanraspravnog vijeća koje je odlučivalo o opozivu nije došao niti tužitelj, ni tužena, a Općinski sud je bez njihove prisutnosti odredio kako Sandra mora u zatvor.

I dok su se pozivi za ročišta vraćali, policija je obavijestila sud kako su za Sandrom raspisane četiri različite potrage s mjerama 'utvrditi adresu' i 'uhititi', ali bez uspjeha. Svaki trag joj se dubi nakon što je lani u kolovozu i rujnu bila zaposlena u poduzeću Zaton iz Zadra.

Za njom će, po svemu sudeći, uskoro biti raspisana i tjeralica. Sandra je, inače, rastavljena majka petero djece koja radi u ugostiteljstvu, a u sezoni je obično na moru. Skriva li se zbog straha gdje će njezina djeca biti dok je ona u zatvoru, ostaje za vidjeti...

Samo za usporedbu, bivši ministar Petar Čobanković je zbog Sanaderove afere Planinska i štete od čak 17 milijuna kuna za kaznu gulio krumpire u pučkoj kuhinji.

Komentari (36)
  • Ja mislim da ona nema onu iskaznicu koja oprašta sve grijehe , iskaznicu koja potječe direktno iz raja nebeskoga , svaki onaj koji posjeduje taj nebeski papirić u plastičnoj ovojnici oslobođen je od svih grijeha , prošlih i budućih .

    7. 8. 2019,   12:29
  • "Ukrala je stvar vrijednu 540 kn". Bilo bi interesantno znati, koja je to "stvar." Krađa je krađa, to je neosporno, ali je ipak ogromna razlika krasti milijune i godinama se povlačiti po sudu ili ukrasti 540 kn i ekspres biti osuđen.

    7. 8. 2019,   13:13
  • Slika našeg "poštenog " pravosuđa; Todorići i njemu slični na slobodi a sirotinju osude odmah. Zemljo otvori se!

    7. 8. 2019,   13:24