Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nakon prosvjeda muškarac je završio u policiji zbog bengalke

None Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Majka pretučene djevojke objavila je u Facebook grupi da je i ona u postaji, no to nam u policiji nisu htjeli ni potvrditi ni opovrgnuti. Majka pretučene djevojke kazala nam je da je prijavila klevetu

U Facebook grupi 'Protiv pravosuđa koje štiti nasilnike', a koja broji više od 4170 članova koji su u srijedu organizirali mirni prosvjed zadarskim ulicama od Narodnog trga do zgrade Županijskog suda, objavljeno je kako su djelatnici PU zadarske u četvrtak na razgovor u policijsku postaju pozvali majku žrtve Darka Kovačevića Daruvarca i njezinog prijatelja. 

Zadarska policija obrađuje jednog čovjeka zbog nošenja bengalke na prosvjed Zadrana protiv sustava u sklopu kojega je Darko Kovačević Daruvarac pušten iz pritvora nakon premlaćivanja djevojke. On je, suprotno traženju orgnizatora prosvjeda da ne koriste petarde i pirotehnička sredstva, ponio bengalku. Nije ju uspio aktivirati.

- Policajc su uočili da mladić ima bengalku i preventivno mu je oduzeli te je pod obradom zbog prekršaja protiv javnog okupljana - kazao nam je Elis Žodan, glasnogovornik policije. 

Majka pretučene djevojke objavila je u Facebook grupi da je i ona u postaji, no to nam u policiji nisu htjeli ni potvrditi ni opovrgnuti. 

- Nemamo novih informacija u vezi slučaja koji je na sudu i na kojem je isključena javnost.  O tome nismo ni nadležni ni ovlašteni komunicirati - rečeno nam je. 

Majka pretučene djevojke kazala nam je da je prijavila klevetu zbog napisa majke ključne svjedokinje na društvenim mrežama. 

- Proziva me da lažem i da sam platila nejzinom djetetu da sve to izmisli. Blati me i uznemirila me, a najgore od svega mi je što me proziva da lažem pa sam je prijavila za klevetu - rekla nam je majka žrtve. 

POGLEDAJTE VIDEO:

JEDVA JE PREŽIVJELA... Oglasila se Daruvarčeva žrtva: 'Ja sam peta koju je pretukao'

Podsjetimo, Ana Gurlica, majka pretučene djevojke kazala je za Novu TV u srijedu nakon prosvjeda u Zadru kako im podrška znači puno iako je situacija jako teška i bolna.   

- Presretne smo i ja i Lorena. Ona je ovo jako emotivno doživjela. Hvala svima, građanima Zadra, ljudima diljem Hrvatske, ljudima iz inozemstva. Hvala svima na ovolikoj podršci, jer da toga nije bilo, mislim da Lorena ne bi dobro prošla -  rekla je. 

MAJKA PRETUČENE ZADRANKE: 'I dalje dobivam prijetnje, ali je policija odmah našla napadače'

Istaknula je da, iako su na slučaj reagirali svi vodeći političari, od petka nema pomaka. Njezina kćer i dalje živi u strahu, tvrdi.  - Nadam se da će to završiti i da će Lorena nastaviti svoje školovanje i da će biti sve kako treba biti - dodala je.

Ana Gurlica istaknula je i da vjeruje sutkinji kojoj je dodijeljen slučaj. 

Zadar: Prosvjed građana protiv puÅ¡tanja Darka Kovačevića na slobodu HHO: OBOMA NARUŠENA PRAVA Majka pretučene na prosvjedu: Policija je oko nas, ali bojim se!

Na pitanje primaju li i dalje prijetnje, Gurlica je rekla da su su im ovih dana prijetili, no da su sve prijetnje odmah prijavljene policiji. Pohvalila je i reakcije policije jer su brzo pronašli počinitelje.

- Zasad ih je troje i jedan je dva dana ležao u pritvoru. Prijetnje su uglavnom da se meni spremi sprovod, moja djeca. Uglavnom preko lažnih profila, Instagrama, ali policija svejedno dolazi do njih - rekla je Gurlica.

Komentari (86)
  • Čisto me zanima koliko ljudi smješ pretući i prjetiti da bi završio u zatvoru. Postoji li neka kvota ili moraš biti učlanjen.

    20. 12. 2018,   13:53
  • Salju prijetnje sa laznih profila, kao zivimo u kamenom dobu pa se pocinitelja ne moze otkrit preko IP adrese. Stvarno bisera ima danas. I sad ce vecu kaznu dobit ti koji su prijetilinego ovaj sto ju je pretukao. Nazalost to je hr pravosuđe.

    20. 12. 2018,   13:26
  • ciganska država

    20. 12. 2018,   13:30