Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Očaj majke pretučene djevojke: 'Psihički smo izludili od sinoć!'

None Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Darko Kovačević Daruvarac (31) mogao bi 10. veljače izaći iz pritvora i na slobodi čekati pravomoćnost presude. Majka pretučene djevojke kaže: 'On će to ponoviti jer vuk dlaku mijenja, ne mijenja ćud'

Jako sam loše, razočarana sam i utučena. Psihički smo izludili od sinoć. Od novinara sam saznala da Daruvarac izlazi iz pritvora, nisu mi javili ni sa suda ni iz policije. Pukli smo više! Ovo je užas, pa nek' iziđe onda van i nek tuče drugu djecu. On će to ponoviti jer vuk dlaku mijenja, ne mijenja ćud. Nemam komentara, rekla nam je majka pretučene djevojke. 

ŠOKIRANI ODLUKOM SUDA Daruvarac izlazi na slobodu? Majka žrtve strepi: To je cirkus

Darko Kovačević Daruvarac (31) prije nešto manje od mjesec dana proglašen je krivim na Općinskom sudu u Zadru te nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke ovog proljeća.

Kazna petogodišnjeg zatvora znači pritvaranje nakon izricanja presude, a iza rešetaka je trebao čekati pravomoćnost presude, bar se tako vjerovalo.

Zadar: Na Općinskom sudu počelo ponovljeno suđenje Daruvarcu za premlaćivanje djevojke PRIZNAO KRIVNJU ZA PREMLAĆIVANJE DJEVOJKE Gotovo suđenje: Daruvarac je kriv, dobio pet godina zatvora

No sutkinja nije ukinula sigurnosnu mjeru prema kojoj se Daruvarac treba javljati policiji tri puta tjedno.    

- Mjera nije ukinuta, budući je određeno da traje do pravomoćnosti presude, a pravomoćnost naravno još nije na vidiku. Inače, istražni zatvor koji je ponovo određen može trajati najviše mjesec dana, što znači da će te mjere i dalje biti u primjeni nakon izlaska okrivljenika na slobodu. Pritvor za kazneno djelo za koje je propisana kazna zatvora od pet godina traje šest mjeseci i može se produžiti za još najviše šestinu, što u ovom slučaju znači najviše mjesec dana, a to znači da ide na slobodu 10. veljače, jer je 10. siječnja pritvoren - kazao nam je glasnogovornik Općinskog suda Denis Klarendić.

Komentari (105)
  • močvara od države i pravosuđa

    6. 2. 2019,   11:28
  • Mislim da je ta jadna žena psihički izluđena već duže vrijeme, ne samo od trenutka premlaćivanja kćeri. Upravo sam slušala na YouTubeu onaj telefonski razgovor između Lorenine majke i Lorene. Žao mi je te žene. Ona se boji tog Daruvarca, ali mislim da se još više boji svoje kćeri. I to s razlogom. Ne znam, možda ju je pubertet pukao na najjače, pa je takva, ali ponašanje joj je katastrofa. Žena ima posla preko glave samo sa kćerkom, a još mora brinuti i o tom Daruvarcu. Za izluditi situacija.

    6. 2. 2019,   11:49
  • kako predvidivo, kako jadno!!

    6. 2. 2019,   11:37