Obavijesti

News

Komentari 255

Majka privedenog vozača: Mi smo u jako teškoj situaciji...

Majka privedenog vozača: Mi smo u jako teškoj situaciji...
1

Policija je dovršila krim istraživanje te su objavili da je vozač (35) vozio auto pod utjecajem droga i lijekova te se vozio brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu ograničena na 50 km/h

VIDEO

Čakovčanin Ozren M. (35), koji se na naplatnim kućicama na autocesti kod Sv. Helene zabio u Škodu u kojoj je bila tročlana obitelj i teško ih ozlijedio, proveo je nedjelju na kriminalističkoj obradi u prostorijama PU zagrebačke. Iako su ga prvo pustili, kako su objavili na internetskim stranicama, nakon prikupljenih novih saznanja uhitili su ga na području Međimurja i doveli u Zagreb.

Policija je u nedjelju objavila kako su završili kriminalističko istraživanje nad vozačem (35).

Povodom prometne nesreće koja se dogodila u četvrtak 11. srpnja 2019. godine u 12.43 sati na kolniku auto ceste A 4 na naplatnoj postaji Sveta Helena, danas, 14. srpnja 2019. godine policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenik upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem droga i lijekova i krećući se brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu prometnim znakom ograničena na 50 km/h, na način da nije smanjivao brzinu kretanja i zaustavio vozilo ispred naplatne postaje auto ceste, izazvao prometnu nesreću u kojoj su tri osobe, od kojih je jedno dijete, zadobile osobito teške tjelesne ozljede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Protiv istoga je  nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je  počinio kazneno djelo „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ iz čl. 227. st.1. i st. 3. KZ RH, te je isti današnjeg dana u 20 sati predan pritvorskom nadzorniku - objavio je PUZ.

Nakon završetka obrade u policiji ispitat će ga u Općinskom državnom odvjetništvu, koje će odlučiti hoće li za njega tražiti istražni zatvor.

Pokretanje videa...

01:54

U nedelju smo pozvonili smo na vrata obitelji Ozrena M. u Čakovcu. Otvorila nam je njegova majka. Na naše pitanje možemo li razgovarati o slučaju, odgovorila je:

- Nikako. Moramo se najprije posavjetovati s odvjetnikom pa ćemo vidjeti. Ali sad ne. Mi smo u jako teškoj situaciji - odgovorila je njegova majka.

Dan ranije dobili smo na telefon i njegova oca, koji je također rekao da ne želi ništa komentirati. Pred obiteljskom kućom bilo je nekoliko automobila.

Svi se članovi tročlane obitelji stradale u teškoj prometnoj nesreći na naplatnim kućicama Sv. Helena oporavljaju, doznajemo u KBC-u Zagreb, gdje se nalaze otac Daniel Dobrenov (38) i sin (6), te u KB-u Dubrava, gdje leži majka (38).

- Otac je imao ozbiljne kontuzije glave i prsnoga koša, kao i ozljede unutarnjih organa, no stabilno je i stanje mu se poboljšava. Pitao je za suprugu i sina, dolazi lagano k sebi nakon ozbiljnog potresa mozga. Razumije što se dogodilo i da je bilo i drugih sudionika nesreće. Zabrinut je za svoju obitelj - rekla je u nedjelju dr. Tina Tomić Mahečić, anesteziologinja u KBC-u Rebro.

Djetetu su, dodaje, operirali natkoljenična kost, sanirali ozljede glave, izvan životne opasnosti je i dobro je.

- Dječak je danas čak pogledao crtić, opustio se od prvog šoka - rekla je liječnica. Supružnici su uspjeli kratko razgovarati telefonom. Majka je smještena u KB-u Dubrava, u kojoj liječnici kažu da je njeno stanje stabilno. Iako iscrpljena i u bolovima, pomalo razgovara s osobljem. Na intenzivnoj je njezi i, bude li oporavak išao dobro, u ponedjeljak će je premjestiti na odjel.

Prvo što je rekla nakon buđenja, rekli su nam doktori, bilo je da želi ići posjetiti muža i sina, što je do daljnjega, nažalost, nemoguće. Ima teške ozljede glave i prsnoga koša, kao i otac, no kod nje je stanje malo bolje.

Inače, na hrvatskim cestama u subotu je poginulo troje ljudi u nesrećama kraj Gvozda, u Donjemu Miholjcu i Točku, a poslije ponoći smrtno je stradao mladić kraj Čakovca. Prema podacima MUP-a, do 11. srpnja ove godine u prometu je poginulo 128 ljudi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 255
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u