Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Majka zamrznula jajašca da njena kćer može roditi

None Foto: YouTube

Mollie (10) je nepolodna i nikada neće moči roditi. Majka je zamrznula svoja jajašca, no može ih čuvati samo deset godina. Mollie će tada imati 17

Majka iz Velike Britanije čija 10-godišnja kćer Mollie neće moći roditi zamrznula je vlastita jajašca kako bi joj omogućila trudnoću. Djevojčica je rođena s rijetkom genetskom anomalijom zbog čega je nepolodna. Kad odraste moći će upotrijebiti majčine jajne stanice da ostane u drugom stanju i rodi dijete koje će ujedno biti njena polusestra ili polubrat. No, problem je u tome što se po britanskom zakonu zamrznuta jajašca nakon deset godina moraju uništiti, pa će se djevojčica prije 18. godine morati odlučiti na trudnoću jer su jajašca zamrznuta 2005. Majka djevojčice pokušava za svoju kćer izboriti da se taj rok produži.
- Jednostavno ne želim da mi kćer bude pod pritiskom, a i mislim da je to prerana dob da se odlučuje o trudnoći, rekla je majka za Daily Mail. Jajašca koja se čuvaju u tekućem dušiku mogu se koristiti doživotno, pa ona ne vidi smisao u takvom zakonu.
- Moja kćer se nalazi u nemogućoj situaciji. Uništit će joj šansu da postane majka, zaključila je Mollina majka.

Komentiraj, znaš da želiš!