Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Makarska 'pliva', Splitu se ne može prići, kolona u Šibeniku

None Foto: čitatelj24sata

Srpanjsko nevrijeme izazvalo je probleme i u Zadru. Kako javlja Zadarski.hr,  u gradu je gotovo nemoguće pronaći parking. Kolona za parkiranje na Jazinama, u središtu grada

Loše vrijeme praćeno kišom potjeralo je ljude s plaža pa su mnogi odlučili sjesti u automobile i krenuti put gradova. No, tu je nastao problem, osobito na prilazima Splitu, u kojem se ovoga vikenda održava i festival Ultra, pa su gužve tim veće.

Kako piše Slobodna Dalmacija, kolona automobila proteže se od Trogira do Omiša. Velike su gužve i na potezu od Makarske do Omiša, kolona je na naplatnim kućicama u Dugopolju, taksisti javljaju da je gotovo nemoguće pristupiti Zračnoj, ali i Trajektnoj luci Split. Splićani javljaju i da na mjestu stoji 20 'Prometovih' autobusa, ne mogu ni naprijed ni natrag...

Gužve su se spojile od raskrižja u Kaštel Sućurcu kod Vatrogasnog doma do ulaza u Split na Pujankama, a iz smjera Omiša sve od Krila Jesenice do Mertojaka. Vidljivo je da je tijekom cijelog dana pojačan promet u  sa Zračne luke u Resniku prema gradu, ali i u suprotnom smjeru, što je dokaz da dolazi jako puno gostiju avionom.

Dok se Split guši u prometnom kolapsu, ulice Makarske, nakon obilne kiše, doslovce plivaju. Vode ima do koljena, a gradom se otežano prometuje. 

Srpanjsko nevrijeme izazvalo je probleme i u Zadru. Kako javlja Zadarski.hr,  u gradu je gotovo nemoguće pronaći parking. Kolona za parkiranje na Jazinama, u središtu grada, duga je nekoliko stotina metara. 

Zakrčene su i šibenske ulice. Kako javlja Šibenik.in, prometno redari nastoje rasteretiti prometnice u središtu grada. Zbog gužve kasne i autobusi, a kolona na ulazu u grad seže od Šubićevca sve do trgovačkog centra Dalmare što je oko pet kilometara. 
 

Tema: Hrvatska

Komentari (63)
  • krasna sezona.......minister na dnevniku donosi brojke..........

    10. 7. 2019,   17:18
  • Tako mala cesta, a tako preopterecena. Kao da su zadnja rupa na sviralu. I onda se netko cudi sto turizam propada. Koliko para, toliko muzike. Nista se ne ulaze, ova cesta bi trebala biti setaliste turistima uz pokoje auto, a ne "glavna" cesta za ici negdje. Sramota, a da ne kazem kako grdo izgleda. Nema pjesackih, guzva, auti jure, turisti pretrcavaju u kupacima . Teska sramota.

    10. 7. 2019,   17:39
  • vidim da u kontinentalnoj hr nikad nema gužve i korupcije kad nas toliko pljuju

    10. 7. 2019,   19:00