Obavijesti

Promo sadržaj

Make up trend koji je zaludio Instagram

Make up trend koji je zaludio Instagram
7

Savršene konture lica, zaglađeni ten, precizno iscrtane obrve i naglašene oči zahtjevnim tehnikama šminkanja postali su imperativ u svijetu make upa kojim su zaluđene tisuće žena koje žele izgledati poput ljepotica i beauty bloggerica

Ipak, malo tko zna da je takav stil šminkanja potekao od takozvanog „arabic make upa“, odnosno načina šminkanja koji je karakterističan za žene u arapskim zemljama. 

Arabic make up podrazumijeva intenzivnu, ali perfektno urednu šminku na licu na kojem su u prvom planu – oči.

Oči se naglašavaju jarkim bojama ili pak zatamnjuju crnim sjenilom savršeno oblikovanim zahtjevnim tehnikama poput „cut creasa“ koji oko čini vizualno većim, a prijelazi između boja zahtijevaju tehniku blendanja odnosno stapanja nijansi. Budući da je arapski stil šminkanja izuzetno raskošan, dobrodošle su i šljokice, razni svjetlucavi pigmenti, tekući metali i voluminozne trepavice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako bi pogled izgledao zavodljivo i misteriozno nanosi se dramatično izvučeni tuš  koji može biti izvučen i u unutarnjem dijelu oka kao i ispod oka. Upravo spomenutu tehniku izvlačenja tuša obožavala je i prva ikona ženske ljepote, Kleopatra, a u recentno vrijeme popularnost joj je vratila najpoznatija starleta na svijetu Kim Kardashian. 

Na lice se nanosi bogata podloga i izražene konture te bronzer koji koži daje lagano osunčani i svježi izgled, dok usne ostaju u prirodnim roskastim i bež tonovima, ali ipak precizno definirane olovkom za usne.

Ovaj popularan način šminkanja slovi i kao idealan make up za savršen selfie, a sve tajne ove tehnike i originalne metode Arabic glam make upa možete  isprobati i naučiti u sklopu edukacije za profesionalnog vizažista u renomiranom beauty&wellness Učilištu Arimed, a više o samoj edukaciji potražite na www.arimed.eu.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača
Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.