Obavijesti

News

Komentari 6

Maknuli Horvatinčićevu terasu: Bandić je zatražio da se ukloni

Maknuli Horvatinčićevu terasu: Bandić je zatražio da se ukloni

Terasa, koja je bila postavljena do pravoslavne crkve Preobraženja Gospodnjeg, uklonjena je i prije roka. Maknuta je i terasa koja je bila postavljena ispred ulaza u centar Cvjetni

VIDEO

Sa zagrebačkog Cvjetnog trga u petak je uklonjena terasa Hoto centra u vlasništvu tvrtke Tomislava Horvatinčića, protiv čijeg su postavljanja Zagrepčani prosvjedovali pa je gradonačelnik Milan Bandić zatražio da se do petka navečer ukloni

Tako je terasa, koja je bila postavljena tik do pravoslavne crkve Preobraženja Gospodnjeg, uklonjena i prije roka. Također je maknuta terasa koja je bila postavljena ispred glavnog ulaza u centar Cvjetni. Da su tu nekada bile terase, jedino se još moglo vidjeti po čeličnim konstrukcijama koje su radnici posložili na pločnik.

Protiv postavljanja zimske terase u utorak navečer prosvjedovali su građani sjedeći na klupi kod crkve, parkirajući bicikle na toj površini, hodajući po budućoj terasi kako bi ometali radove, i lijepeći poruke Bandiću. Na prosvjedu je sudjelovao i tajnik zagrebačkog SDP-a i zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Dominik Etlinger koji se usprotivio "uzurpaciji javnih prostora u Zagrebu".

Prosvjedovao je i Sindikat biciklista, a udruge Pravo na grad i Zelena akcija zatražile su srijedu od odgovornih institucija u Gradu da uklone čeličnu konstrukciju unutar koje je trebao niknuti još jedan ugostiteljski objekt u vlasništvu Hoto centra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Horvatinčićevu terasu" oštro je kritizirala i predsjednica zagrebačkog HNS-a Anka Mrak-Taritaš, poručivši da se time "potpuno neplanski i bez ikakvih suvislih kriterija Cvjetni trg pretvara u veliku ugostiteljsku terasu", a stranka Za grad optužila je Gradsku upravu da "već tradicionalno pogoduje privatnom interesu i provodi uzurpaciju javnog prostora".

Nakon tih kritika Bandić je u četvrtak najavio uklanjanje zimske terase Hoto centra uz poruku da će odgovorni koji su izdali rješenje za njezino postavljanje idućeg tjedna biti suspendirani. "Terase, javna okupljanja nemaju alternative u modernom i suvremenom načinu života. Međutim, moraju se posložiti stvari, mora struka reći svoje, moraju biti zaštićeni objekti nulte skupine poput crkve, mora se uklopiti u ambijent, mora imati svoju funkciju i svoju estetiku", istaknuo je.

Na tu je Bandićevu odluku reagirao Krešimir Horvatinčić iz marketinga Hoto Grupe i najavio mogućnost poduzimanja odgovarajućih pravnih radnji zbog uklanjanja terase za koju je Hoto grupa dobila dozvolu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji