Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Maleni Andrea rodio se čak dva mjeseca nakon brata blizanca!

Četrdesetgodišnja majka morala je biti hitno hospitalizirana u prosincu 2018. i tada je svjetlo dana ugledao Alessandro. Zahvaljujući medicinskoj ekipi, posteljica je ostala netaknuta te se brat blizanac nastavio razvijati

Dva dječaka blizanca rođena su u razdoblju od dva mjeseca, Alessandro 24. prosinca, a njegov brat Andrea 22. veljače što je izuzetno rijetka pojava, objavio je voditelj rodilišta na sjeveru Italije.

Četrdesetgodišnja majka morala je biti hitno hospitalizirana u prosincu 2018. i tada je svjetlo dana ugledao Alessandro, nedonošče teško 800 grama rođeno u 24. tjednu trudnoće. 

Zahvaljujući medicinskoj ekipi, posteljica je ostala netaknuta te se brat blizanac nastavio razvijati u majčinoj utrobi.

S medicinskog stajališta to je bila izuzetno složena trudnoća, ali je sretno završila 60 dana poslije kada je u 8 mjesecu trudnoće (33 tjedana) rođen 3 kilograma težak Andrea.

"Cijela se obitelj dobro osjeća, napustit će bolnicu za nekoliko dana", objavila je uprava bolnice  iz grada Monze blizu Milana uz napomenu "Ovo je prvi takav slučaj s kojim smo se susreli".

Dvojica blizanaca neće imati isti datum rođenja upisan u dokumente, što je zadalo glavobolju administrativnim službama u trenutku pisanja izvoda iz matične knjige rođenih, ispričao je otac. 

"Hoćemo li napisati da je blizanac brata koji se još nije rodio?", zapitale su službe.

Komentari (1)
  • Da, ovo je pravo čudo, zapravo nikada nisam čitala da se blizanac rodio dva mjeseca kasnije. Svako dobro obojici i roditeljima. Neka samo rastu u zdravlju i veselju.

    20. 4. 2019,   12:39