Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mali heroji velikog srca: Ničega ih nije bilo strah...

None Foto: Tomislav Miletić 3

Enya Marok (14) spasila je malu sestričnu od utapanja u bazenu. Kristina Vulić (17) spasila je mamu koja je spavala u kući kada je izbio požar

Na ovogodišnjoj dodjeli nagrade Nipetnišest u zagrebačkom kazalištu Gavella priznanja je dobilo više od 1200 djece heroja iz cijele Hrvatske.
Enya Marok (14) spasila je malu sestričnu od utapanja u bazenu. Sara Hrupec (9) otrčala je po učiteljicu kad je prijateljica zbog dijabetesa pala u nesvijest, a Kristina Vulić (17) spasila je mamu koja je spavala u kući kada je izbio požar. Mario Kadić (11) s gipsom na ruci skočio je u more kako bi spasio prijateljicu od utapanja.
- Nisam uopće razmišljao kada sam vidio da se utapa. Opet bih isto postupio - rekao je Mario.
Grupa djece iz Osnovne škole Zaton dobila je nagradu za humano djelo. Organizirali su likovnu radionicu i prodajnu izložbu. Prikupljeni novac poklonili su djevojčici koja boluje od karcinoma.

BRAT I SESTRA POMOGLI MAJCI PRI POROĐAJU
Antonela (13) i Antonio (14) Mladecki iz Brezovice 20. veljače 2007. porodili su seku. Nakon dolaska iz škole, majka im se požalila na bolove u trbuhu. Antonela je htjela pozvati pomoć, no porođaj je počeo. Cijelo vrijeme bila je uz majku i pomagala joj. Bebi je prerezala pupčanu vrpcu, a Antonio je bebu zamotao u plahtu. Ponosna mama kaže da su bili vrlo hrabri.

SPASIO PRIJATELJICU I STRADAO
Ivan Kovačević (16) iz Hrnjevca kraj Kutjeva 23. svibnja 2005. spasio je prijateljicu Valentinu Arvaj od smrti pod kombijem. Ivanu je tada kombi prešao preko noge i slomio mu potkoljenicu i stopalo. Imao je 13 operacija i nedostaje mu dio mišića lista. Valentina je dobila samo udarac u petu i ničeg se ne sjeća.

Komentari (5)
  • Pravi mali heroji...bravo za njih i na dobrom su putu da izrastu i sazriju u dobre kvalitetne ljude...osim ako ih okolina ili kaj već ne pokvari..

    18. 11. 2007,   20:38
  • E O TOME TREBA PISATI!! bravo za te male heroje!

    19. 11. 2007,   09:02
  • svaka im dala

    19. 11. 2007,   09:54