Obavijesti

News

Komentari 10

'Mali Picasso' iz izbjegličkog kampa sad je srpski državljanin

Srpska premijerka Ana Brnabić uručila je rješenje o prijemu u državljanstvo afganistanskom dječaku Farhadu Nuriju i njegovoj obitelji. Dječakov talent otkrili su u izbjegličkom kampu

VIDEO

- Svi mi moramo otvoriti vrata, ruke, srce za ljude koji su pogođeni nesrećom i da im omogućimo da ovdje nađu dom za sebe - rekla je Ana Brnabić na dodjeli državljanstva Farhadu Nuriju (11). Dječak je kazao da mu se sviđa život u Srbiji, ali da je najveći problem taj što njegovi roditelji nemaju posla i što i dalje žive u kampu. Farhad je postao medijska senzacija prije godinu dana kada su radnici u kampu otkrili njegov talent. Crtao je nevjerojatno vjerne crteže svjetskih lidera i sportaša.

- Dosad sam nacrtao Angelu Merkel, Angelinu Jolie, Novaka Đokovića i Salvadora Dalija, a jednog dana ću sigurno nacrtati i Picassa - rekao je tada Farhad.

Osim portreta slavnih, Nouri voli crtati obitelj, prijatelje i životinje.

- Ovdje u kampu se svima sviđaju moje slike. Kroz crtanje izražavam svoje osjećaje, a najdraži su mi portreti ljudi. Također, crtanje mi pomaže da prebrodim to što sam u izbjegličkom kampu. Inače, nitko se u mojoj obitelji ne bavi umjetnošću i nitko me nije učio crtati. Sve što znam sam naučio sam, a i kako se crta gledao sam na YouTubeu - rekao je prije godinu dana Nouri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njegov talent za crtanje uočili su radnici kampa sasvim slučajno. Naime, na Novu godinu je umjesto slatkiša tražio bojice. Kad su mu ih donijeli, za samo desetak minuta nacrtao je portret koji je izgledao kao pravo remek-djelo i sve zaprepastio.

- Nevjerojatno je talentiran. Nitko ga nije učio crtati, nego je sam naučio kroz igru - rekli su radnici u kampu u Krnjači. Nouri je s obitelji iz Afganistana u Srbiju stigao preko Turske i Grčke, gdje je za 15 eura prodao jednu sliku. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.