Obavijesti

News

Komentari 24

Malo prije nestanka: Pojavila se posljednja snimka male Maddie

Malo prije nestanka:  Pojavila se posljednja snimka male Maddie
1

U nastanku dokumentarca u devet epizoda pod nazivom "Nestanak Madeleine McCann" njeni roditelji nisu sudjelovali. Serijal se bavi teorijama vezanim uz nestanak Britanke

VIDEO

Videosnimka Madeleine McCann koja, s ruksakom na leđima, žuri kako bi se ukrcala na avion za Portugal posljednja je snimka te djevojčice nestale prije 12 godina. Video je snimljen mobitelom na britanskom aerodromu East Midlands odakle je obitelj, u travnju 2007. godine, otputovala na odmor u Portugal.

Iako su je roditelji djevojčice Kate i Gerry McCann objavili četiri tjedna nakon nestanka Maddie, snimka se tek jutros počela širiti internetom jer je objavljena u najnovijem Netflixovom dokumentarcu koji se bavi nestankom tada trogodišnje Britanke. 

U nastanku dokumentarca u devet epizoda pod nazivom "Nestanak Madeleine McCann" njeni roditelji nisu sudjelovali. Serijal se bavi teorijama vezanim uz nestanak Britanke posebno onom da su je oteli trgovci ljudima i prokrijumčarili u drugu zemlju.

Istražitelj Julian Peribanez, koji je radio a slučaju, smatra da je bijela djevojčica iz srednje klase vrlo vrijedan plijen za takve bande. 

Nekoliko ljudi istaknulo je i kako su vidjeli da netko u noći njenog nestanka nosi dijete po ulicama, ali nitko nije mogao potvrditi da je to bila Maddie.

Otključana vrata apartmana

Podsjetimo, Madeleine McCann nestala je 3. svibnja 2007. dok su njeni roditelji večerali s prijateljima u restoranu koji je bio smješten preko puta njihova apartmana. Djevojčica je spavala u sobi, a roditelji su imali čist pogled prema apartmanu. No, bez obzira na to, svakih pola sata išli s provjeriti jesu li djeca u redu. Vrata su ostavljali otključanima. Da male Maddie nema uočila je majka, te večeri oko 22 sata.

FILE PHOTO - People walk near a billboard at Praia da Luz tourist resort

'Nosio je dijete umotano u deku'

Prijateljica roditelja Jane Tanner tvrdi da je vidjela muškarca kako nosi dijete umotano u deku nedaleko apartmana koji je unajmila obitelj McCann. Biznismen George Burke pak kaže kako je, nekoliko sati nakon nestanka djevojčice, vidio par kako nosi dijete.

Slučaj je, osim britanske, šokirao i Portugalsku javnost jer ne samo da su takve stvari u njihovoj zemlji rijetkost već se i ljetovalište Praia da Luz smatralo najsigurnijim mjestom u zemlji.

Roditelji Madeleine McCann odbili su sudjelovati u snimanju dokumentarnog serijala jer ne vjeruju da će pomoći u pronalasku djevojčice, a boje se i da će omesti britansku istragu. 

Redatelji dokumentarca na njemu su radili dvije godine, a intervjuirali su neke ključne aktere slučaja uključujući i Britanca kojeg je policija prvo ispitala vezano uz nestanak Maddie. 

Portugalac sumnjiči roditelje, policija je bila prespora?

Portugalski istražitelj Goncalo Amaral u filmu je izjavio kako za sve i dalje sumnjiči roditelje. On otpočetka tvrdi da je djevojčica umrla u apartmanu te da je cijela otmica lažirana. 

McCannovi su odbacili njegove optužbe, a čak su ga i tužili pred portugalskim sudovima. 

Policija u Portugalu otpočetka nije imala lak posao jer su roditelji i njihovi prijatelji, vjerojatno nesvjesno, uništili moguće dokaze. Naime, kad je majka Maddiena majka shvatila da djevojčice nema, ona, njen suprug i prijatelji doslovce su ispreturali sobu iz koje je nestala ne bi li ju našli u ormaru, pod krevetom, ispod plahti...

Kako se navodi u Netflixovom dokumentarcu, policiju su optuživali i za sporost jer su tek nekoliko dana nakon otmice uspostavili pravu kontrolu na cestama i počeli pregledavati sumnjiva vozila. No, potencijalni otmičar mogao je napustiti Portugal već sat i pol ili dva nakon otmice jer mu JE upravo toliko trebalo da se odveze do Španjolske pa dalje prema drugim zemljama. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina