Obavijesti

News

Komentari 73

Maloljetni piroman: Palio vatru koristeći povećalo i upaljač...

Maloljetnik je 11. srpnja izazvao požar na predjelu Buline u Žagroviću. Kad je vidio da su ga vatrogasci stavili pod nadzor, oko 16,30 sati upaljačem je zapalio travu i izazvao požar na suprotnoj strani Žagrovića

VIDEO

Dvojici maloljetnih piromana koji su u ponedjeljak upaljačem zapalili veliki požar kod Radučića u blizini Knina i pobjegli na biciklima sutkinja za mladež Općinskog suda u Šibeniku u srijedu je odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a u petak je zbog izazivanja požara kod obližnjeg Žagrovića još jedan mladić mlađi od 18 godina predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave.  
Kazneno djelo za koje je osumnjičen je 'dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom'. Počinio ga je čak šest puta,  odnosno šest puta je upaljačem i povećalom izazvao šumske požare velikih razmjera.  

- Osumnjičeni je u vremenu od 11. srpnja do 23. kolovoza, kao i dana 9. siječnja, u mjestu Žagroviću u pet navrata upaljačem, a 23. kolovoza povećalom, palio suhu travu s namjerom izazivanja požara na otvorenom prostoru. Ovako izazvanim  požarima je prijetila opasnost za imovinsku štetu velikih razmjera - izvijestila je Policijska uprava Šibensko-kninska.

Maloljetnik je 11. srpnja oko 13,30 sati  izazvao požar na predjelu Buline u Žagroviću. Kad je vidio da su ga vatrogasci stavili pod nadzor, oko 16,30 sati upaljačem je zapalio suhu travu i izazvao požar na suprotnoj strani Žagrovića,  između zaseoka Raškovići, Kolundžije i Zupčići. Vatrogascima je trebalo pet dana da ugase ovaj požar. Samo prema  specifikaciji Hrvatskih šuma, šteta uzrokovana ovim požarom procijenjena je na 1.309.084,70 kuna, ne računajući vatrogasnu intervenciju.  
U usporedbi s ovom, šteta nastala u ostalim požarima je neznatna. Požar koji je zapalio 23. kolovoza ugašen je vrlo brzo. Tada je izgorjelo je samo 200 četvornih metara trave i niskog raslinja, a šteta je procijenjena na samo 200 kuna.  U požaru od 9. siječnja izgorio popriličan prostor, 30 hektara šume, niskog raslinja i trave, a šteta je oko 10.000 kuna. Nadalje, 28.srpnja je opožareno 2500 četvornih metara, sa štetom od 4000 kuna, 16. kolovoza je izgorjelo 10.000 četvornih metara raslinja vrijednog  670 kuna. 
Maloljetnik je policajcima sve priznao, a Iako policija službeno ne navodi motiv, saznaje se kako je i ovaj piroman kao razlog paljevinama naveo znatiželju.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda