Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Maloljetnik optužio šibenskog vjeroučitelja za zlostavljanje

Svećenik koji vodi župu odmah je sve prijavio policiji koja je voditelja župnog zbora uhitila, a maloljetnika pozvala na razgovor. Osumnjičenog su ubrzo pustili da se brani sa slobode

U župi na području grada Šibenika prijavljen je novi slučaj seksualnog zlostavljanja maloljetnika, a kako doznaje ŠibenikIN, osumnjičeni je vjeroučitelj i voditelj župnog zbora kojeg je policija prošlog tjedna privela na razgovor i potom pustila da se brani sa slobode. 

Incident se zbio prošlog tjedna kada je osumnjičeni krenuo dirati maloljetnika koji mu se žestoko suprotstavio. O svemu je ispričao roditeljima koji su razgovarali sa svećenikom koji vodi tu župu. On je odmah sve prijavio policiji koja je voditelja župnog zbora uhitila, a maloljetnika pozvala na razgovor. On je navodno od prijatelja doznao da su i oni imali neugodan susret s voditeljem zbora te su i ispitana još dvojica mladića. 

ŠibenikIN piše kako je osumnjičeni odlukom suca istrage Županijskog suda u Šibeniku pušten da se brani sa slobode što je naišlo na osudu roditelja, dječaka, ali i policije. 

O svemu se danas oglasio i DORH na službenim stranicama. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"U Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 12. svibnja priveden hrvatski državljanin (1984.) zbog osnovane sumnje na počinjenje jednog kaznenog djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina iz čl. 158. st. 2. Kaznenog zakona, četiri kaznena djela bludnih radnji iz čl. 155. st. 2. KZ-a i četiri kaznena djela spolnog uznemiravanja iz čl. 156. KZ-a. (15. 5. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je 34-godišnjak od siječnja 2017. do svibnja 2018. godine u jednom župnom uredu u Šibeniku; s namjerom postizanja seksualne ugode; iskoristio svoj položaj te počinio navedena kaznena djela na štetu trojice dječaka mlađih od petnaest godina.
Nakon njegovog ispitivanja, ovo je državno odvjetništvo podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 

Sudac istrage odbio je navedeni prijedlog te je odredio mjere opreza zabrane približavanja na udaljenost ispod sto metara trojici dječaka i njihovim roditeljima, zabrane uspostavljanja i održavanja izravne i neizravne veze sa svim navedenim osobama te zabrane obavljanja poslova u svim župama u Republici Hrvatskoj (čl. 98. st. 1. i 2. toč. 4., 5., i 6. ZKP-a).

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 14. svibnja podnijelo Vijeću Županijskog suda u Šibeniku žalbu protiv navedenog rješenja suca istrage tražeći ukidanje pobijanog rješenja i određivanje istražnog zatvora."

Komentari (43)
  • Opet? A sudac istrage pusta da se brani sa slobode. Da li je dobio zabranu rada s djecom? Rak rana ove drzave je sudstvo.

    15. 5. 2018,   14:55
  • Crkva je puna pedofilije.

    15. 5. 2018,   15:33
  • Znači najprije se ide prijaviti svećeniku pa ako on odluči da treba ide se na policiju?! A ovaj put treba jer je friški onaj skandal u Splitu pa ne smiju sebi priuštiti još jedno zataškavanje. Kud ide ova država...

    15. 5. 2018,   15:07