Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Mama, evo ti moj ušteđeni džeparac da kupimo hranu'

None Foto: Nino Strmotić/PIXSELL 3

Djelatnici Peveca u Splitu su mirno prosvjedovali jer plaće nisu dobili tri mjeseca. Robu, kažu, neće uzimati jer hladnjacima ne mogu platiti hranu...

Umjesto tri zarađene plaće, Zdravko Pevec zaposlenicima svog trgovačkog centra u Slavonskom Brodu ponudio je robu.
- Uzmite što god hoćete iz trgovine, rekao je nam je vlasnik, no nećemo to uraditi. Bojimo se da bi nas kasnije mogli optužiti za krađu - kaže sindikalna povjerenica Jasna Pavičić. Dodaje kako im Županija pomaže s 20.000 kuna, tj. 270 kuna po radniku. U Puli takve pomoći nema.
- Ukrali su nam Božić. Kao samohrana majka pod bor ću staviti kutije umjesto darova - rekla je Nataša Zadković (47) iz pulskog Peveca. Plaću nije dobila od kolovoza.
- Mama,  dat ću ti moj ušteđeni džeparac i imat ćemo za jesti, ponudio mi je  sin (16). Srce me zabolilo - rekla je Nataša.
U zadarskom Pevecu nekad je radilo 130 ljudi. Sad ih je 50, a 20 su na bolovanju.
- Nisu bolesni, nego nemaju novca da dođu na posao - kaže radnik Silvio Milanko.
U većini Pevecovih trgovina radnici štrajkaju, u Splitu prosvjeduju..

UPUTILI APEL VLADI
U zadarskoj poslovnici Peveca je na početku bilo 130 zaposlenih. Danas ih je tek 50, od čega je njih 20 na bolovanju.
- Može se pojaviti strateški partner koji bi sa 100 milijuna kuna isplatio dug, mogu se dugovi prema dobavljačima pretvoriti u udjele u firmi, a i država može odblokirati račun - kaže pravni zastupnik Vedran Uranija. Radnici zadarskog Peveca uputili su i apel Vladi. Prema primjeru iz Kutine od gradonačelnika će tražiti jednokratnu pomoć kako, kažu, barem za Božić ne bi bili gladni.

Komentari (15)
  • Uzmi što mo\'š i bjež\' dok brod nije potonuo ! btw-Kupujem plazme 107 u pola cijene !

    3. 12. 2009,   15:52
  • pošten i skroman svijet uvjek ostaje takav.Ne žele uzeti robu,mada bi im trebali uzeti i robu i obračunati kamate.A Vlada,pa gdje je Vlada,gdje su ministri?Ni bu ni be!Koga to oni predstavljaju?Kao da se radi o firmi u Bangladešu,a ne u 4,5 miljunskoj državici Hrvatskoj.Da su organizirali da damo svaki po 10 kuna već bi bilo za plaće za koji mjesec.Ovako će ovi jadni ljudi dočekat Božić sa suzama u očima i bez kune.Nije ni čuda da im bacaju letke na glavu u Saboru.JADNO I BJEDNO!!NESPOSOBNJAKOVIĆI!!

    3. 12. 2009,   16:01
  • drzava reagira jedina kad ima sta usecerit.. a kad nema bjezi ko vampir od sunca

    3. 12. 2009,   15:08