Obavijesti

News

Komentari 19

Tijelo našli u smeću: Kabelom udavile trudnicu i izvadile bebu

Tijelo našli u smeću: Kabelom udavile trudnicu i izvadile bebu
1

Marlen Ochoa-Lopez (19) je bila devet mjeseci trudna kad je njena obitelj prijavila nestanak. Posljednji put viđena je 23. travnja dok je odlazila iz škole. Trebala je otići po sina (3) u vrtić, ali tamo nije stigla...

VIDEO

Clarisa Figueroa (46) i njezina kći Desiree (24) su optužene za ubojstvo 19-godišnje Marlen Ochoa-Lopez. Sumnja se da su ju namamile preko oglasa za poklanjanje kolica i dječje odjeće. Kad je stigla na dogovor za preuzimanje odjeće, brutalno su je ubile i izvadile bebu iz njene utrobe.

Tijelo nesretne djevojke pronašli su u utorak u Chicagu u kontejneru za smeće u dvorištu žene koja joj je ponudila pomoć, potvrdila je policija, a prenosi CNN. Zadavljena je kabelom, a iz utrobe joj je potom nasilno izvađena beba. Policija sumnja da je Clarisa htjela odgajati bebu kao svoju. Piotr Bobak (49), Clarisin dečko, također je uhićen. Sumnjiče ga za prikrivanje ubojstva.

Ochoa-Lopez je bila devet  mjeseci trudna kad je njena obitelj prijavila nestanak. Posljednji put viđena je 23. travnja dok je odlazila iz škole. Trebala je otići po sina (3) u vrtić no tamo nikada nije stigla. Clarisa ju je namamila preko Facebooka, a ona i kći su je potom zadavile kabelom. Istog dana kada je djevojka nestala, Clarisa je nazvala hitnu i rekla da je rodila kod kuće, ali da je došlo do komplikacija.

DNK je kasnije pokazao da je majka djeteta Marlen Ochoa-Lopez. Dijete je u bolnici u teškom stanju, piše NBCNews.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vjerujemo da je trudnica ubijena i da joj je beba nasilno izvađena iz trbuha - rekao je u četvrtak glasnogovornik policije u Chicagu, Anthony Guglielmi. Dodao je kako "riječi ne mogu opisati koliko su gnjusne i poremećene ovakve optužbe". 

Yovany Lopez, suprug nesretne 19-godišnjakinje posjetio je novorođenče u vrlo teškom stanju u bolnici i nazvao ga Yadiel, kako ga je kanila nazvati njegova majka, javlja Chicago Sun Times.

Jacobita Cortes, koja je pomagala obitelji rekla je da je dan prije nestanka djevojke razgovarala s njezinom majkom. 

- Zagrlila je svoju majku i rekla joj "ti si najbolja mama na svijetu" - izjavila je za CNN. Dodala je da je Marlen bila jako emotivna, ali tog dana je bila više nego obično. Idućeg dana je nestala. 

Marlen je željela dvostruka kolica, obitelj iz strave ju je pozvala u svoj dom

Marlen nije mogla ni zamisliti da će nevina prepiska na Facebooku, u grupi u kojoj ljudi pomažu jedni drugima, zauvijek prekinuti njezin mladi život. U grupu se javila jer je željela nabaviti dvostruka kolica u kojima bi mogla zajedno voziti bebu koja je bila na putu i trogodišnjeg sinčića. U oglasu je napisala da ne radi i da nema previše novca za ponuditi. Bila je spremna kupiti kolica, ako im je cijena bila razumna, ali i zamijeniti ih za nešto što posjeduje pa čak i primiti donaciju. Na oglas joj se javila žena, ponudila joj dječju robicu, i pozvala je Marlen da joj se javi privatnom porukom.

Namamili je oglasom: Trudnicu ubili i izvadili joj bebu iz utrobe
Namamili je oglasom: Trudnicu ubili i izvadili joj bebu iz utrobe

Ubrzo nakon toga, Marlen je nestala. Slučaj je rasvijetljen zahvaljujući dojavi prijatelja žrtve koji su policiji rekli kako se Ochoa-Lopez prije nestanka čula sa Clarisom na Facebooku. Na dan njezina nestanka, čikaški vatrogasci su zaprimili dojavu o novorođenčetu u teškom stanju. Poziv je stigao iz kuće u kojoj je kasnije pronađeno tijelo 19-godišnje djevojke. U blizini je pronađen njezin automobil, a majka i kćerka ubojice su tvrdile da Marlene toga dana nije bila kod njih. Priznale su kontakt s djevojkom, ali ništa više od toga. Naravno, odmah su na sebe bacile sumnju pa su detektivi krenuli putem tragova. Kada su DNA uzorci pokazali da novorođenče nije Clarisino, nabavili su nalog za pretres i pojavili su se u utorak pred kućom tročlane obitelji.

Spalili su joj odjeću, a tijelo bacili u smeće

Otkrili su tragove izbjeljivača, ostatke spaljene odjeće i krv na podu dnevne sobe, kupaonice i u hodniku. Tijelo nesretne djevojke pronašli su u smeću u dvorištu, gdje je bio i kabel kojim je zadavljena, kao i ostali dokazi. Marlen je bila učenica Čikaške javne škole koju su pohađali Latinoamerikanci stari između 16 i 21 godine. Posljednji put je viđena živa prije tri tjedna kada je odlazila iz škole. Trebala je otići po sinčića u vrtić, ali nikad se nije pojavila.

- Živjeli smo zajedno četiri godine, a sada je preda mnom sklopljenih očiju. Zašto su joj ovo napravili? Ništa im nije učinila. Bila je dobra osoba. Kako su joj ovo mogli napraviti, a znali su da ima svoju obitelj, da ima trogodišnjeg sina? - govorio je u suzama Yovany Lopez ispred mrtvačnice.

Suprug Yovany je isti dan kada je nestala prijavio slučaj policiji, ali su mu rekli da dođe ponovno za 72 sata, ako se Marlen do tada ne vrati kući. Vratio se na policiju, ali je unajmio i privatnog detektiva koji je i pronašao njezin automobil u blizini kuće strave.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.