Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mame djece s cerebralnom paralizom žele biti u kući

None Foto: Goran Jakuš

I majke djece s cerebralnom paralizom žele biti kod kuće sa svojom djecom. U Hrvatskoj trenutno oko dvije tisuće djece boluju ovog oblika paralize

Majke djece oboljelih od cerebralne paralize okupile su se u subotu na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Skupljale su potpise građana kako bi izborile promjenu i dopunu postojećeg Zakona o socijalnoj skrbi i dobile status njegovateljice svoje djece i tako ne trebale raditi. U Hrvatskoj trenutačno oko 2000 djece boluju ovog oblika paralize.
- Naša djeca mentalno su zdrava i mogu napredovati, no tjelesno im je potrebna naša briga 24 sata na dan. Oblačimo ih, hranimo i igramo se s njima. To je nemoguće ako smo veći dio dana na poslu, jer smo iscrpljene - rekla je Nensi Rogar, koja radi kao odgajateljica u vrtiću. Majka je sedmogodišnje Nike, koja je tjelesni invalid. Potpise će skupljati i sljedeće subote na Jelačićevu trgu.

Komentari (10)
  • Slazem se.Majke sa bolesnom decom imaju vise zahtevniju ulogu u zivotima svoje dece.I ta deca su obicno vise vezana za majku.Mislim da je to najbolje sto mogu uraditi.Puno srece.

    1. 3. 2008,   20:23
  • Dajte i peticiju preko interneta, pa da se svi možemo priključiti ovoj akciji!

    1. 3. 2008,   21:05
  • bravo!!

    1. 3. 2008,   17:13