Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mamić se boji izručenja jer u zatvoru gubi utjecaj i milijune

None Foto: STR-2222/PIXSELL 8

PUT KUĆI Državni sud u BiH danas bi trebao dobiti zahtjev za izručenje Zdravka Mamića koji je potpisao ministar Dražen Bošnjaković, a ako ga potvrdi, još se čeka potpis ministra BiH, Josipa Grubeše

Novi zahtjev za izručenje Zdravka Mamića Hrvatskoj, koji je potpisao ministar Dražen Bošnjaković, vrlo vjerojatno će već danas doći u državni sud BiH.

Time je i službeno počela operacija povratka još moćnog nogometnoga gazde u Hrvatsku, gdje je već osuđen na 6,5 godina zatvora.

Hoće li izručenje zapeti?

Novi zahtjev će Mamić puno teže izbjeći, slažu se pravni stručnjaci, jer ovaj put se radi o djelima organiziranoga kriminala, a nema prepreke ni u rokovima jer je šteta od 200 milijuna kuna nastala nakon potpisa sporazuma dvije zemlje.

No to još ne znači da bi Mamić trebao brzo biti u Hrvatskoj. Prvo mora sud odlučiti je li zahtjev opravdan. Ako jest, onda se vraća u Ministarstvo pravde na potpis ministra Josipa Grubeše.

Iako se pretpostavljalo da bi taj ministar mogao odugovlačiti izručenje, održan je niz sastanaka, a Grubeša je na kraju rekao da će postupati brzo.

Mamić je dramatično najavio da će se radije ubiti nego da se vrati u zemlju.

Novi broj tjednika Express otkriva prave razloge takvog straha.

Zdravko Mamić svakodnevno i dalje kroji politiku Dinama i svako jutro se telefonski javlja u klub. Njegov operativac broj jedan je Vlatka Peras, a u praksi Amra Peternel, kojoj Zdravko iznimno vjeruje.

Mamići su shvatili da počinju gubiti kontrolu i da im “zločesti dečki” povezani sa sumnjivim aktivnostima žele preuzeti klub. Spremaju se transferi vrijedni 520 milijuna kuna, pa je Mamić u strahu da ne izgubi taj dio kolača.

 

Pisali i predsjednici

Zato se i njegov brat Zoran, kojem također iznimno vjeruje, vratio u klub. Ako bi bio u zatvoru, Mamić gubi utjecaj i milijune, ali se boji i za život jer je “preveslao” dečke iz podzemlja za novac.

Stoga je inicirao pismo Vladi i predsjednici. Tko i kako planira Mamiću oteti klub te kako će se braća boriti protiv toga, čitajte u novom broju tjednika Express koji je trenutačno na kioscima.

Tema: Hrvatska

Komentari (52)
  • Suska se da se sav trese po cijele dane od rigoroznog hrvatskog pravosuda i pravde.

    17. 6. 2019,   11:20
  • Daj Bože da ga izruče, pa da ispuni svoje obećanje.

    17. 6. 2019,   11:20
  • on i iz bosne kupi novac iz Dinama,,toga samo ima u mafijaškoj hdz-ovoj državi Hrvatskoj,,a to da će biti izrućen zna i malo dijete da neće,,još će on milione dobiti od Dinama,,raznim prevarama i malverzacijama,u jednij pravnoj državi su takve stvari nemoguće,,ali u HDZ-ovoj Hrvatskoj to je normalna stvar.

    17. 6. 2019,   11:25