Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mamića ne brine tjeralica: Šeta u Međugorju, nema izručenja?!

None Foto: Armin Durgut/PIXSELL 10

On je vjerojatno najveći kriminalac u Hrvatskoj pa se zbog njega trebala promijeniti 28-godišnja procesna pretpostavka da se ne može odrediti drugi istražni zatvor dok postoji prvi, kaže Zdravkov odvjetnik

Često se čujem sa Zdravkom, cijelu subotu poslijepodne i noć na nedjelju sam proveo s njim i rezultat toga vidjeli ste u priopćenju koje je poslao, rekao je Veljko Miljević, odvjetnik Zdravka Mamića u razgovoru za N1. 

Fotoreporteri Pixsella snimili su ga u Vili Regini u Međugorju, gdje se nalazi otkako ga je županijski sud u Osijeku nepravomoćno osudio na šest i pol godina za izvlačenje novca iz Dinama.

Mamić je taman izlazio iz automobila, odjeven sav u Dinamove boje, od natikača do kratkih hlačica i majice. Nije izgledao kao čovjek kojeg brine to što je završio na tjeralici i što mu prijeti izručenje zbog nove Uskokove optužnice.

Međugorje: Zdravko Mamić o aferi SMS NAKON NALOGA SUDA Policija je raspisala tjeralicu za Mamićem: Službeno bjegunac

Nekadašnji Dinamov alfa i omega trebao je imati presicu u ponedjeljak u Vili Regina u BiH, gdje se nalazi nakon nepravomoćne presude osječkog suda za izvlačenje novca iz Dinama za što je dobio 6,5 godina zatvora. 

No otkazao je presicu zbog, kako kaže, pritiska svog odvjetnika da će mu otkazati punomoć.

Nedavno je Zdravko Mamić, protiv kojeg je potvrđena i druga Uskokova optužnica, nakon čega je Hrvatska drugi put pokrenula slučaj izručenja, rekao da, u slučaju da ga Bosna i Hercegovina izruči Hrvatskoj, neće živ pred hrvatski sud.

Sud dostavio dokumentaciju za izručenje

Osječki Županijski sud dostavio je Ministarstvu pravosuđa svu potrebnu dokumentaciju vezanu za pokretanje postupka izručenja bivšeg čelnika NK "Dinama" Zdravka Mamića iz Bosne i Hercegovine, doznaje se u ponedjeljak na tom sudu.

U drugoj Uskokovoj optužnici, koju je potvrdilo optužno vijeće, Zdravka Mamića i još šestoricu okrivljenika među kojima je i njegov brat Zoran, koji se u međuvremenu vratio u Dinamo na mjesto sportskog direktora, tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, klub oštetili za oko 200 milijuna kuna.

NOVI UDAR Vandali išarali Dinamov kiosk morbidnim porukama Mamiću

Temeljem prve Uskokove optužnice Mamić je u lipnju prošle godine na osječkom Sudu nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja te presude otišao je u BiH.

- Sve vrste državnih tijela Bosne i Hercegovine mogu do njega što su i činili. Mamić je prvi čovjek u Hrvatskoj za kojeg je određen drugi istražni zatvor. On je vjerojatno najveći kriminalac u Hrvatskoj pa se zbog njega trebala promijeniti 28-godišnja procesna pretpostavka da se ne može odrediti drugi istražni zatvor dok postoji prvi. Neće biti izručen Hrvatskoj, dok se ne riješi pitanje žalbe, ne možete potvrditi optužnicu. Na ovakav način sigurno neće biti izručen - rekao je Veljko Miljević.

Komentari (121)
  • A vidi auta, mislim da ima više računa nego ja kovanica u kasici prasici.

    10. 6. 2019,   15:10
  • od ovakvih kriminalaca i lopova su gori samo oni koji ih brane

    10. 6. 2019,   15:41
  • fakat nije fer da su razdvojili braću.. trebalo bi i Zoranu "omugućititi" da bude s bratom... :))))

    10. 6. 2019,   15:07