Obavijesti

News

Komentari 125

Mamice, jel to tata? Emotivan doček vojnika iz Afganistana...

Mamice, jel to tata? Emotivan doček vojnika iz Afganistana...
25

U Hrvatsku su se vratili vojnici 10. hrvatskog kontingenta. To je ista ona postrojba u kojoj je bio preminuli vojnik Josip Briški, koji je stradao nakon što su konvoj u Kabulu napali bombaši samoubojice

VIDEO

Nakon šest mjeseci u Afganistanu u utorak su se u Hrvatsku vratili vojnici 10. hrvatskog kontingenta koji su bili u misiji potpore mira Resolute Support. To je ista ona postrojba u kojoj je bio preminuli vojnik Josip Briški. On je stradao u napadu u Afganistanu. Minutom šutnje odali su mu počast kao i svima koji se u Domovinskom ratu nisu vratili svojim domovima.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:11

Najmlađi jedva čekali 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U čast vojnicima koji su došli iz misije održani su prigodni govori te su dodijeljene nagrade onima koji su dali poseban doprinos u misiji potpore mira Resolute Support. 

Pokretanje videa...

00:58

No više od govora najmlađi su jedva dočekali skočiti u zagrljaj svojim mamama i tatama koje su čekali dugih šest mjeseci.

Ova misija je bila posebno teška s obzirom da je jedan vojnik poginuo, a dvoje su ranjeni, tako da su obitelji ostalih vojnika osjetili veliko olakšanje ali i sreću što su ponovno s njima. Između ostalih u vojarnu su došli potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik glavnog stožera oružanih snaga generala zbora Mirko Šundov, zamjenik načelnika glavnog stožera oružanih snaga general pukovnik Drago Matanović te direktor glavnog stožera vice admiral Robert Hranj. 

Ministar Krstičević zajedno s ostalim vojnicima iz glavnog stožera dodijelio je pohvale i nagrade za uspješno obavljene zadaće te ostvarene natprosječne rezultate vojnicima, a te pohvale  dobilo je ukupno 17 vojnika.

- Dobro došli kući, dobro došli u Hrvatsku. Čestitam vam na profesionalno odrađenoj misiji u Afganistanu. Znamo da vam nije bilo lako, ali doradili ste ovu zahtjevnu zadaću onako kako smo to i očekivali od vas, časno i ponosno. Želim se zahvaliti i vašim obiteljima na razumijevanju i potpori. Situacija u Afganistanu je složena, nedavno smo ispratili 11. kontingent, njima ste predali svoje dužnosti na terenu, a naša zadaća je pratiti sigurnosnu situaciju i donositi pravovremen odluke na osnovi informacija sa terena - rekao je ministar Krstičević.

Zagreb: Ispraćaj 11. hrvatskog kontingenta u misiju u Afganistan

Osvrnuo se i na preminulog Josipa Briškog kao i na dvojicu ranjenih u Afganistanu.

- Nažalost, nakon 16 godina sudjelovanja u ovoj misiji imali smo prvu žrtvu. Skupnik Josip Briški izgubio je život, a dvoje naših vojnika je ranjeno. Još jednom izražavam i zahvalnost i sućut našem Josipu i njegovoj obitelji. Što se tiče naših dvojice kolega hvala Bogu oni se odlično oporavljaju, i na nama je da im pružimo svu moguću potporu. Mi to činimo i činit ćemo i dalje - rekao je ministar.

Pokretanje videa...

01:13

Njemu u čast središte za međunarodne vojne operacije nosit će njegovo ime.

- Upravo iz poštovanja na žrtvu Josipa Briškog središte za međunarodne vojne operacije preimenovali smo u središte za međunarodne vojne operacije Josip Briški. Njega ćemo svečano otvoriti prvog listopada ove godine, a vas, njegove kolege, prijatelje pozvat ćemo da sudjelujete u ovom događaju gdje ćemo još jedno iskazati  svoju zahvalnost našem Josipu. Sve to radimo jer kao  i od prvog dana mandata ove Vlade čovjek je bio i ostao središte našeg sustava. Nema jake vojske bez ljudi. Zato ćemo i dalje nastaviti ulagati u vaša materijalna prava u podizanje standardna života i rada u opremanje i modernizaciju, u razvoj novih sposobnosti i u tome se nećemo umoriti. Zbog svega toga ali i zbog vas s ponosom možemo reći da imamo snažnu, obnovljenu Hrvatsku vojsku koja je spreman izvršiti svaku zadaću. Vojsku koja ne odustaje. Ponosan sam na vašu profesionalnost, sposobnost i čovječnost - rekao je Krstičević.

Zagreb: Ispraćaj 11. hrvatskog kontingenta u misiju u Afganistan

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1