Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mamićev 'đavolji odvjetnik': Ma vidjeli biste vi da sam ja anđeo

None Foto: Armin Durgut/PIXSELL 13

Rajića tamošnji mediji nazivaju "đavoljim odvjetnikom", a na glasu je kao onaj koji na sudu - ne gubi. Taj epitet stekao je kao osoba jako bliska hrvatskoj vlasti u BiH, posebice Draganu Čoviću

Zdravko Mamić osim dvostrukog državljanstva ima i dva odvjetnička asa. U Hrvatskoj ga brani Veljko Miljević, a Mamić je u svojoj drugoj domovini angažirao poznatog hercegovačkog odvjetnika Zdravka Rajića. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Rajića tamošnji mediji nazivaju "đavoljim odvjetnikom", a na glasu je kao onaj koji na sudu - ne gubi. Taj epitet stekao je kao osoba jako bliska hrvatskoj vlasti u BiH, posebice Draganu Čoviću. Njega je branio u slučaju sumnjive privatizacije Eroneta i u predmetu Lijanovići. To je jedan od najdugotrajnijih procesa u bosanskohercegovačkom pravosuđu, u kojem je Čović bio optužen da je poznatim poduzetnicima pogodovao u zamjenu za darove. U procesu je oslobođen. 

'Mamić je dobro izabrao' 

- Rajić uživa veliki ugled, a uz to je razvikan. Riječ je i o čovjeku koji ozbiljno prati pravo, piše knjige... Očito je Mamić dobro izabrao - rekao je izvor Tportala prošle godine. Činjenicu da je Rajić "pravna faca" potkrepljuje i činjenica da je do 2016. bio član Visokog sudskog i tužilačkog vijeća. 

VIDEO: GOTOVO ROČIŠTE Tužiteljstvo BiH: Nema uvjeta za izručenje Mamića Hrvatskoj

Poznati odvjetnik je za Tportal priznao kako ga uz Čovića veže i privatan odnos. 

- Gospodin Čović je moj školski kolega iz prvog razreda - rekao je, a za svoj epitet "đavolji", kratko je rekao: 

- Nemaju razloga za to, ja se borim za klijente. Vjerojatno je to zato što uglavnom radim kaznene stvari. Ne smeta meni to. Da me poznate, misli biste da sam anđeo. 

Komentari (66)
  • stidite se vi sto komentirate o tudjim fizickim nedostatcima ,to je vrlo ruzno brate onda pisite o covjeku kao advokatu ..

    23. 7. 2019,   22:06
  • Kažu u Hrvatskoj je na glasu Anto Nobilo,ako te brani Anto koji je zadnju parnicu dobio kao tužitelj Andrije Artukovića tri su stvari sigurne,stvar će koštati,završit ćeš u medijima i gotovo sigurno ćeš izgubiti!

    23. 7. 2019,   22:35
  • Mamiću možda imaš grijehe ali naspram hrvatskih uhljeba, lažnih boraca, političara, ljudi u sustavu ti si apsolutni svetac.

    23. 7. 2019,   22:42