Obavijesti

News

Komentari 608

'Ti si jako bezobrazan i mučki provokator, neću se svađati'

'Ti si jako bezobrazan i mučki provokator, neću se svađati'
12

Zdravko Mamić požalio se na lošu hranu u zatvoru, Damir Vrbanović se zahvalio prijateljima, a Zoran Mamić poručio je da je sve u redu i da ga samo malo boli guza

VIDEO

Braća Mamić i Damir Vrbanović uplatili su jamčevinu na račun Županijskog suda u Zagrebu, a na slobodu su izašli oko 18 sati. Zdravko Mamić odmah je okupljenim novinarima dao izjavu u kojoj se ponajviše žalio na hranu:

- Hrana u zatvoru je grozna i 80 posto zatvorenika ju ne jede. To treba hitno mijenjati - rekao je Mamić koji se zahvalio osoblju remetinečkog zatvora i poručio da večeras ide na Dinamovu utakmicu protiv Fole Esch.

- Znam ja dobro što se meni stavlja na teret. To su sve konstrukcije i laži i u daljnjem postupku siguran sam da ću zajedno s mojim bratom dokazati nevinost - izjavio je Mamić.

Na pitanje novinara namjerava li ponoviti transfere poput Modrićevog i Lovrenovog, odgovorio mu je da je "jako bezobrazan i mučki provaktor" te da ga uopće ne zanima istina. Poručio mu je da se ne želi svađati.

Nedugo nakon Mamića, Remetinec je napustio i Damir Vrbanović koji se zahvalio zatvorskom osoblju i prijateljima na potpori dok o onome što mu se stavlja na teret nije želio razgovarati .

Pokretanje videa...

24sata 00:30

Nakon njega izašao je i Zoran Mamić koji je tek krakto poručio:

- Sve je u redu, samo me malo boli guza .

Odvjetnica Jadranka Sloković izjavila je da su novac za jamčevinu skupili prijatelji , ali nije navela njihova imena. Osim jamčevine Mamićima i Vrbanoviću nisu izrečene nikakve mjere opreza što znači da mogu napuštati zemlju , pričati sa svjedocima...a Zdravko Mamić nije morao dati ostavku na svoju poziciju u Dinamu.

Podsjetimo, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda podignulo je iznose jamčevina koje su Zdravko i Zoran Mamić te izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović trebali uplatiti da se brane sa slobode. Zdravko Mamić je morao uplatiti 7 milijuna kuna, Zoran Mamić 4 milijuna kuna , a Damir Vrbanović milijun kuna.

Zdravku Mamiću istražni zatvor određen je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, dok je njegovu bratu i Vrbanoviću istražni zatvor određen samo zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Sva su trojica žalbama zatražila i da im se istražni zatvor zamijeni jamčevinom. Stariji Mamić ponudio je za obranu sa slobode pet milijuna kuna, a njegov brat Zoran dva milijuna kuna. Vrbanović je pak ponudio 500.000 kuna.

Nakon odluke Županijskog suda, Dinamo se oglasio priopćenjem u kojem su napisali kako se nadaju da će 'se tvrdnje USKOK-a i DORH-a pokazati neutemeljenima ' te da su članovi na sjednici 'istaknuli da vjeruju u nedužnost svojih vodećih ljudi'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 608
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...