Obavijesti

News

Komentari 72

Manijak letvom udarao trudnu ženu: Strah nas je, u šoku smo

Manijak letvom udarao  trudnu ženu: Strah nas je, u šoku smo
3

Pomahnitali Splićanin (66) je muškarcu (61) slomio prst, ženi (59) šaku, dok je trudnicu (33) tukao pred maloljetnom djecom. Svemu je kumovao spor oko parkirnog mjesta

VIDEO

Molimo vas, probajte nas razumjeti. Proživjeli smo strašan stres i ne bismo o tome za sada pričali. Strah nas je, rekli su u splitskoj obitelji čiji su gotovo svi članovi teško ozlijeđeni nakon mahnitog pohoda A. R. (66), njihova susjeda.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

Video Vijesti 01:18

On je u četvrtak oko 19 sati na splitskim Mejašima drvenom letvom dugom dva metra i debelom barem pet centimetara pretukao troje ljudi - 33-godišnjakinju koja je trudna nešto više od mjesec dana, njezina 61-godišnjeg oca i 59-godišnju majku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
U Splitu mlatio trudnicu pred dvoje djece, slomio joj je ruku
U Splitu mlatio trudnicu pred dvoje djece, slomio joj je ruku

Kako doznajemo, sukob između napadača i ove obitelji izbio je oko parkirališnog mjesta koje se nalazi u blizinu obiju kuća. Parkiralište je na zemlji koju svi susjedi koriste kao prilazni put i suvlasnici su te zemlje. 

Sve zajedno, put je već dulje među njima izvor napetosti.

Na tome mjestu je automobil parkirala 33-godišnja trudnica. Došla je roditeljima koji su čuvali njezinu dvogodišnju i trogodišnju djevojčicu dok je ona bila na poslu. Nakon kratkog druženja, trudnica je s djecom i majkom izašla iz kuće, a 66-godišnjak je već vrebao. 

Kako doznajemo od izvora bliskog obitelji, baka je za ruku vodila stariju unuku, dok je trudnica u naručju nosila još snenu bebu. I dok je trudnica stavljala u automobil svoje djevojčice, rastrojeni susjed je krenuo u napad na baku. Ona je instinktivno dignula ruku da se obrani. Smrskao joj je kosti šake na desnoj ruci, potom ju je opalio po lijevom laktu, pa po nadlaktici lijeve ruke.

Djevojčice u autu su počele vrištati od straha. Trudnica je izletjela iz auta i krenula braniti baku.

- Trudnica je vikala: ‘Što ti je?! Što to radiš?!’ A on je nju opalio preko leđa, potom po ruci, a onda i po rebrima - kaže nam obiteljski prijatelj.

Susjed je trudnici slomio ruku. Djed je bio u stanu i čuo vrisku, ali nije odmah reagirao jer nije ni slutio kakva se drama vani odvija. Ali kad je potrajalo, spustio se u dvorište. Još nije ni zakoračio na sporni put, a i na njega je navalio rastrojeni 66-godišnjak.

- Djed je dignuo ruku iznad svoje glave kako bi se zaštitio pa mu je susjed slomio prst. Letva je kliznula na rame i slomila se. On je uhvatio napadača, ali se pojavila i druga njegova kći te ga je preklinjala da prestane. Djed je popustio stisak, ali ga je susjed uhvatio potom za noge i toliko ga je navlačio da mu je isparao hlače - priča nam isti sugovornik.

Kako doznajemo, u obitelji su cijeli dan nevjerica i tuga, a mnogi susjedi su šokirani događajem. I drugi su, doznajemo, također imali problema sa 66-godišnjakom.

Baki (59) stavili su gips na ruku, no liječnici su joj najavili da će vjerojatno morati na operaciju. Rastrojenom susjedu utvrdili su lakše tjelesne ozljede - ima podljeve, ali se dodatno žalio na bolove pa su ga u bolnici zadržali radi dodatnih pretraga.

Iz policije su nam samo kratko rekli kako je kriminalistička istraga u tijeku. Sporni put zbog kojeg je izbila ova suluda tučnjava u kojoj su mnogi stradali zapravo se nalazi iza kuće pretučene obitelji i vodi do njihova drugog zemljišta na kojem imaju voćnjak.

Obitelj godinama ne ide na svoju zemlju tim putem zbog straha od susjeda. Koriste puteve preko zemlje drugih susjeda. No rastrojenom susjedu i to je, navodno, smetalo pa bi im tad dobacivao pitanja zašto idu tim putom.

Narušeni odnosi traju 20-ak godina, još od završetka rata. Nakon događaja doznali smo kako je baka završila na tabletama za smirenje. Njihova druga kći pitala je mora li se bojati ako dođe u posjet roditeljima, također s bebom.  

Uz kaznenu prijavu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, nasilnika su u petak popodne predali pritvorskom nadzorniku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a