Obavijesti

News

Komentari 36

'Manijak nam u kukuruz stavlja klipove koji uništavaju strojeve'

'Manijak nam u kukuruz stavlja klipove koji uništavaju strojeve'
4

Unatrag mjesec dana među vlasnike silokombajna na širem području Križevaca uvukao se strah. Nepoznati vandali u klipove kukuruza postavljaju komade inoksa...

VIDEO

Nemam drugu riječ osim da se radi o terorizmu, rekao nam je Siniša Bugarin iz naselja Treme kraj Križevaca, vlasnik obrta za usluge u poljoprivredi, kojemu su u razmaku od 20-ak dana tri puta uništeni silokombajni.

Unatrag mjesec dana među vlasnike silokombajna na širem području Križevaca uvukao se strah. Nepoznati vandali u klipove kukuruza postavljaju komade inoksa, metala koji detektori suvremenih strojeva prilikom siliranja kukuruza ne prepoznaju i kad “nalete” na metal, dolazi do golemih kvarova.

Osim strojeva, mogu stradati i ljudi jer iz silokombajna, čiji se noževi okreću nevjerojatnom brzinom, poput gelera izlijeću komadi čelika koji mogu nekoga ozlijediti. Vlasnici stradale mehanizacije sumnjaju da se radi o sabotaži.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Iza ovoga najvjerojatnije stoji netko od konkurencije. Da bi se nešto takvo moglo napraviti, mora se dobro poznavati rad silokombajna novije generacije - govori Bugarin.

Na popravak strojeva dosad je potrošio 300.000 kuna. Silokombajn je oštećen i Alenu Bešteku (23)iz Kuštana, nadomak Svetog Ivana Žabnog.

- Radije bih da me netko od istuče nego što uništava strojeve te, što je još opasnije, dovodi i živote u opasnost. Komadi noževa koji se lome lete poput projektila. Da pogode čovjeka, ne bi preživio – govori nam Beštek. Nakon što je već bio pri kraju s parcelom koju je uslužno silirao, osjetio je lom u silokombajnu marke Class Jaguar. U subotu je odmah otišao u Austriju i kupio nove noževe vrijednosti 60.000 kuna.

Nesretni vlasnici govore kako kombajni nisu kasko osigurani, ali i da jesu, ne vjeruje da bi to osiguranje platilo jer smatra da je u pitanju terorizam, a to osiguravajuće tvrtke ne priznaju kao rizik. Umjesto u polju, njihovi strojevi čame na popravcima. Iz Koprivničko–križevačke policije su nam rekli kako su u tijeku kriminalistička istraživanja te su podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru protiv nepoznatog počinitelja zbog oštećenja tuđe stvari.

Na području Bjelovarsko–bilogorske županije evidentiran događaj je od 1. listopada ove godine u Prespi, gdje je nepoznati počinitelj na više mjesta zabio u zemlju metalne šipke betonskog željeza koje su oštetile kosu na kombajnu 63-godišnjeg vlasnika. Slični slučajevi prošlih godina događali su se u Sloveniji i Italiji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu