Obavijesti

News

Komentari 32

Manjak liječnika: Dom zdravlja u Metkoviću napustili pedijatri

Manjak liječnika: Dom zdravlja u Metkoviću napustili pedijatri
4

Dom zdravlja u Metkoviću je 1. srpnja ostao bez dva pedijatra. Ostala je samo doktorica Ksenija Kaleb. Ravnatelj Štimac kaže da povremeno uskaču iz liječnici iz Mostara...

VIDEO

Trebali su ostati do kraja godine, no u travnju su mi rekli da će otići 1. srpnja, rekao nam je Mihovil Štimac, ravnatelj Doma zdravlja u Metkoviću, nakon što su otišla dva pedijatra.

Ostala je samo doktorica Ksenija Kaleb, a povremeno uskoči i pedijatar iz Mostara. Ravnatelj Štimac je rekao da će od 1. siječnja 2020. u Dom zdravlja u Metković za stalno doći raditi dvije pedijatrice. 

- Moramo reagirati. Tražimo rješenje u okviru mogućeg,  a to je u Hrvatskoj nemoguće. Pokušavamo u BiH, u Mostaru. Mi smo odavno u kontaktu s njihovim lijčenicima koji imaju sve važene licence u Hrvatskoj. To su sve vrhunski stručnjaci, žele raditi i žele pomoći. Jedan od takvih liječnika je već u našem sustavu, a sad čekamo i drugog. Nadamo se da ćemo premostiti ovaj period koji je nužan da se odradi da ne bi predškolska zdravstvena zaštita djece bila zanemarena i da ne bi bili bez pedijatara - priča Mihovil Štimac.

- Vidjet ćemo je li moguće još koga dovesti, bar do kraja godine dok se naše cure ne vrate sa specijalizacije. Dvije smo mlade liječnice uputili 2014. na specijalizaciju. Bio je načelan dogovor da se liječnici koji su radili da se zadrže do kraja godine. Odlučili su 1. srpnja otići, i nama se otvorio taj vakum, pokušavamo ga premostiti. Na tržištu rada nema, obratili smo se i dubrovačkoj i splitskoj bolnici za pomoć, ali i oni imaju manjak kadra. Najbliže nam je onda bolnica Mostar. Najavili su nam u travnju odlazak, ali kratak je to period - kaže Štimac.

- Znatno bi nam olakšalo rad da roditelji djecu iznad sedam godina prebace u liječnika opće medicine. Ali, nisu ništa sad pretjerane gužve. Ako je već trebalo ovako bit, možda bolje da se to sad dogodilo kad je većina djece na raspustu ili s roditeljima na moru. Treba malo dok se uhodamo, uvesti ljude u naš sustav. Prošla dva tjedna nastojimo da sve što bezbolnije prođe. Molimo za razumijevanje. Kad sagledate realno, boljeg rješenja nemamo - dodao je Štimac.

- Koristit ćemo maksimalno resurse, i vanjske i naše, da nijedno dijete ne otišlo nepregledano ili da se ne stvara velika gužva - zaključio je ravnatelj Doma zdravlja u Metkoviću.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti