Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mara Tomašević: Možda bi bilo bolje da sam šutjela i trpjela

None Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Župan Tomašević, podsjetimo, ostao je na dužnosti unatoč prijavi za obiteljsko nasilje. Kako neslužbeno doznajemo, na nedavnom sastanku s Tomaševićem, premijer Plenković rekao mu je da mora odstupiti

Nisam sigurna da bih i danas isto postupila. Nakon što sam supruga prijavila zbog obiteljskog nasilja prolazim kroz teške trenutke, a čini mi se da se ništa neće riješiti.  

Izjavila je to u subotu Mara Tomašević, supruga HDZ-ova požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića.

- Svim ženama koje prolaze kroz istu ili sličnu situaciju možda bih poručila kako je najbolje da šute i trpe. Upuštate se u borbu s jačim od vas i, nažalost, veliki su izgledi da ćete izgubiti. Čini se da je takva sudbina nas žena - rekla je Tomašević u intervjuu koji je  RTL napravio s njom u povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja na ženama. Dodala je kako joj je teško dijeliti istu kuću sa suprugom koji ju je zlostavljao, ali da nema kamo te je kroz suze nastavila kako joj je teško što se ljubav pretvorila u mržnju.

- Više on mrzi mene, ali ne mogu reći niti da ja njega više volim - kazala je.
Djeci, koja su stala na očevu stanu, poručila je kako ih ipak neizmjerno voli.

Župan Tomašević, podsjetimo, ostao je na dužnosti unatoč prijavi za obiteljsko nasilje. Nakon što je Mara izašla u javnost i ispričala kako je suprug maltretira i zlostavlja, on ju je optužio da je podlegla manipulatorima iz protivničkih političkih tabora.
Kako neslužbeno doznajemo, na nedavnom sastanku s Tomaševićem, premijer Plenković rekao mu je da mora odstupiti s mjesta župana. Prema zakonu, ne može ga smijeniti, ako sam ne da ostavku. Može ga se opozvati i referendumom, ali on se može raspisati tek u svibnju 2018.

Komentari (318)
  • Pa i pripada joj pola imovine,ali ovdje je problem u djeci i primitivnoj okolini nema podršku i teško joj je

    25. 11. 2017,   20:50
  • Kakva su to dijeca koja podrzavaju oca nasilnika? To je ta zlatna HDZ-ova mladez.Buduci politicari i obiteljski nasilnici.

    25. 11. 2017,   20:15
  • Nisi smjela tako dugo šutjeti...

    25. 11. 2017,   19:59