Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mara Tomašević podnijela je zahtjev za rastavu od župana

None Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL 3

Mislim da će to ovoga puta ići po hitnom postupku, da nas neće maltretirati pozivima na mirenje, jer od toga nema ništa, naš brak je nepopravljivo uništio, kaže supruga Alojza Tomaševića

Požeški župan Alojz Tomašević ima još manje od tjedan dana da donese odluku hoće li podnijeti ostavku na to mjesto kako mu je sugerirano u središnjici HDZ-a ili će otići u disidente i oglušiti se na sugestiju Andreja Plenkovića, predsjednika i Gordana Jandrokovića, tajnika HDZ-a da odstupi s mjesta župana.

- Koliko ja znam Tomašević još uvijek važe svoju odluku i mislim da će je ovih dana donijeti – rekao je jedan od njegovih dugogodišnjih stranačkih kolega, koji ne bi htio prejudicirati kakva će biti Tomaševićeva odluka držeći da je to njegova osobna stvar.

Alojz Tomašević prema medijima je podigao visok zid viši od Požeške gore, tako da mu je nemoguće prići i od njega saznati nešto više, točnije ono što bi htjeli znati oni od čijih mu se novaca isplaćuje plaća. Unatoč brojnim pozivima, bilo na njegov privatni telefonski broj ili službeni u zgradi županije nemoguće ga je dobiti, jer je očito svima izdao upute kako i na koji način izbjeći upite novinara. 

Mara Tomašević, županova supruga, u ponedjeljak je potvrdila da je podnijela zahtjev za rastavu braka od čovjeka, kako kaže koji ju je godinama sustavno maltretirao kako fizički tako i fizički za što je DORH podnio optužnicu.

-  Mislim da će to ovoga puta ići po hitnom postupku, da nas neće maltretirati pozivima na mirenje, jer od toga nema ništa, naš brak je nepopravljivo uništio. Uostalom neke faze u rastavi smo već prošli, no, iza toga se ništa nije popravilo, čak što više bilo je gore - rekla je Mara Tomašević.

U samoj Požegi nije moguće više doznati o sljedećim potezima njihovog župana, što je pomalo čudno, ako se zna da se u takvim malim sredinama sve sazna i prije nego se dogodilo. Očito je da svi čekaju što će se dogoditi, hoće li na kraju HDZ biti primoran da se sam riješi svoga neposlušnog župana, koji će ostati na tom mjestu sve do kraja mandata ili će pak biti izazvana kriza kojom će se morati ići na prijevremeni izbor župana.


 

Komentari (106)
  • pažljivije čitajte i ne omalovažavajte jadnu ženu... rastava je već bila itekako pokrenuta, ali su se ispriječili proceduralni postupci poput "mirenja", koji u ovakvom slučaju nasilništva niti nemaju nikakvog efekta! Očito je politička šerifovska moć njenog muža itekako diktirala razvoj tog razvoda... žena je bila maltretirana fizički i psihički od muža nasilnika, a umjesto zaštite sistema postala je obezvrijeđena i ponižena i od sistema i od vlastite djece i rodbine... bila je sama, nemoćna i izgubljena i sasvim je normalno da se obratila medijima i svaka joj čast na tome!

    8. 1. 2018,   21:57
  • Hrvatski uhljebistan... Znači Požeška županija ima oko 80 000 stanovnika a grad Požega oko 20000 i onda imamo i gradonačelnika i župana na tako malo ljudi, tako je u Sibeniku grad 40 000 a županija 95000 Lička županija, Gospić 15 000 županija 50 000. Neka nama naših župana pročelnika i ostalih izmisljenih funkcija

    8. 1. 2018,   23:32
  • Tipicni romboidni hadezeovac. Neuk i uhljebljen!

    8. 1. 2018,   23:08