Obavijesti

News

Komentari 9

Maras: Dobro je da će Agrokor raditi, ali je ostala velika mrlja

Maras: Dobro je da će Agrokor raditi, ali je ostala velika mrlja

Ne bih se iznenadio da tu bude tužbi, problema i da bi moglo doći do toga da i sami porezni obveznici na kraju moraju taj šlamperaj HDZ-a platiti, poručio je SDP-ovac Maras

VIDEO

I iz Sabora stižu reakcije na izglasanu nagodbu za Agrokor. Gordan Maras (SDP) smatra je kako je dobro da će Agrokor i kompanije u koncernu nastaviti s radom, ali nepotrebno je kaže što je politika odnosno cijeli HDZ opteretila proces posebno kada su u pitanju savjetnici.

-  To ostavlja veliku mrlju na postupku - kazao je. 

Očekuje tužbe, ne samo od Ivice Todorića nego i drugih koji su nagodbom nezadovoljni i pokušat će je osporiti. 

- Ne bih se iznenadio da tu bude tužbi, problema i da bi moglo doći do toga da i sami porezni obveznici na kraju moraju taj šlamperaj HDZ-a platiti - poručio je Maras.  

Bitka tek počinje: Izglasana je nagodba vjerovnika Agrokora!
Bitka tek počinje: Izglasana je nagodba vjerovnika Agrokora!

Branimir Bunjac (Živi zid) kazao je kako je izglasavanje nagodbe tek kraj prvog poluvremena, jer ona još nije pravomoćna. 

- Ostaje nažalost gorak okus u ustima za sve građane, osobito za one koji su direktno uključeni u prehrambenu industriju, jer je ovim činom danas više od 50 posto hrvatskog gospodarstva završilo u rukama stranaca. Prehrambena industrija i proizvodnja hrane su hrvatski nacionalni strateški interes. Mi smo danas ostali bez nadzora nad tim - kazao je. 

Bunjac Lex Agrokor smatra najvećim promašajem ove Vlade, a podsjeća da su iza cijelog procesa ostali brojni repovi uključujući ostavke izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka i Martine Dalić. 

Za Ivana Lovrinovića (PH) izglasavanje nagodbe bilo je očekivano. 

- Pravu nagodbu oko Agrokora u pozadini su postignuli ruske banke i američki investicijski fondovi. To su geopolitički potezi. Ono što me brine, je što se štite interesi tih strana, a hrvatske interese gospodarske i nacionalne nitko nije niti čvrsto štiti. Agrokor i dalje ostaje najveći sigurnosni izazov Hrvatske - upozorio je. 

Branko Bačić (HDZ) ustvrdio je kako je izglasavanje nagode ukazuje povjerenje koje su vjerovnici dali izvanrednoj upravi te da je nagodba dobar temelj za nastavak restrukturiranja i poslovanja Agrokora. 

- To je potvrda rekao bih kvalitetne odluke Vlade Andreja Plenkovića i vladajuće većine, kada smo u kritičnom trenutku donijeli zakon, koji je prošao ocjenu ustavnosti i postao dio pravne stečevine EU, i da je to pravi put kako i na koji način nadići veliku krizu, koja se nadvila nad hrvatskim gospodarskim i financijskim sustavom. Vjerujem da je ovo korak u snaženju Agrokora, a da će zakon i njegova provedba doprinijeti novom načinu poslovanja u Hrvatskoj, boljoj kontroli - kazao je.

I dok dio oporbe problematičnim navodi što većina koncerna prešla u ruke strancima, Bačić je uzvratio:

- Zakon o izvanrednoj upravi niti rad izvanredne uprave nije odredio novu strukturu vlasništva Agrokora. To je odredio bivši vlasnik svojim poslovanjem i zaduživanjem čime je praktično odredio buduću vlasničku strukturu - rekao je.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa