Obavijesti

News

Komentari 0

Maras: Kosor je držala lojtre Sanaderu i po njima se penjala

Maras: Kosor je držala lojtre Sanaderu i po njima se penjala
3

Gordan Maras (SDP) smatra kako je smiješna izjava premijerke Kosor da njegova stranka drži stepenice Ivi Sanaderu kad je baš ona uvijek prije išla kuda i Ivo...

VIDEO

Smiješno je da optužba kako SDP drži ljestve Sanaderu dolazi od premijerke Jadranke Kosor, koja ne samo da je držala lojtre Sanaderu nego se i po njima penjala, ustvrdio je Gordan Maras (SDP) na sjednici Istražnog povjerenstva za Inu te podsjetio i na njezinu nekadašnju parolu "Kud Ivo, tud i ja".

Premijerka može mirno spavati, što se mene tiče, kaže Kunst

- Jadranka Kosor boji se da će izgubiti poziciju premijerke i u strahu iznosi nebulozne optužbe. Sukobi unutar HDZ-a nas ne zanimaju i neka nas Jadranka Kosor s tim više ne opterećuje. Želimo da ova Vlada što prije ode, ali ne zato što se Sanader vratio u Sabor, nego zato što ova Vlada radi sve veću štetu državi - izjavio je Maras.

HDZ-ovci su se pobunili radi kritiziranja svoje šefice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Trebali bi se koncentrirati na izjave vezane uz povjerenstvo. Izađite van i iznesite svoje mišljenje o toj izjavi koja nije iznesena pred ovim povjerenstvom - nervozno je ustvrdila Ana Lovrin.

Leko: HDZ se pokušava osloboditi odgovornosti

Ni nakon pola godine rada vladajući i oporbeni članovi istražnog povjerenstva nisu promijenili svoje stavove vezane uz privatizaciju Ine, a kako se ne mogu oko niti jednog pitanja dogovoriti svatko je predložio svoje zaključke. HDZ i HSS stoje na stavu da je druga faza privatizacije Ine posljedica ugovora iz 2003. godine kada je MOL-u prodan paket 25 posto plus jedna dionica pri čemu se nisu štitili interesi Hrvatske. Oporbeni članovi zaključili su da su izmjene dioničarskog ugovora Vlade i MOL-a, ali i izdvajanje plinskog biznisa bile štetne za Hrvatsku i odbacuju tvrdnje da su izmjene tih ugovora uvjetovane ugovorom iz 2003. godine. Zaključili su da je Vlada prekršila Zakon o privatizaciji Ine jer Sabor nakon 2003. nije izvještavala o tom procesu. Oporbeni članovi povjerenstva traže od Vlade da pokrene postupak izmjene ugovora o međusobnim odnosima dioničara koji se odnosi na upravljačka prava i ona koja se tiču raspolaganja imovinom tvrtke. Prikupljenu dokumentaciju i iskaze svjedoka dostavit će Državnom odvjetništvu na daljnje postupanje, a zadužuju ga se i da u roku od 90 dana izvijesti Sabor o poduzetnim mjerama vezanim uz pitanja koja je ispitivalo istražno povjerenstvo. Josip Leko (SDP) ustvrdio je da rasprava o zaključcima više nema smisla.

- Činjenice bi trebale biti neosporne, a one su ovdje sporne. HDZ se pokušava osloboditi političke odgovornosti za drugu fazu privatizacije Ine, a jedina zadaća zaključaka HDZ-a je obraniti Jadranku Kosor da nije sudjelovala u privatizaciji Ine - izjavio je.

S obzirom da imamo različite naočale i različito vidimo stvari, najbolje bi bilo da se oformimo povjerenstvo za zaključke, cinično je predložio SDP-ovac.

- Nisu različite naočale, nego dioptrije i trebalo bi hitno kod okulista - uzvratio mu je Boris Kunst (HDZ). Zasmetao mu je i zaključak oporbe kojim se DORH zaslužuje izvjesiti Sabor o poduzetnim mjerama.

- Tko smo mi da zadužujemo DORH. To je kao da zadužujemo meteorološki zavod da sutra pada snijeg - rekao je.

Političko prepucavanje oko zaključaka istražnog povjerenstva za Inu prekinula je čelnica povjerenstva Dragica Zgrebec. Većinom glasova prihvaćeni su zaključci vladajuće kolacije, dok je oporba svoje zastupnicima uputila kao izdvojeno mišljenje. Izdvajamo i da je su HDZ-ovci u zaključcima preimenovali su svog svog kolacijskog partnera Zdravka Kelića (HSS). Za HDZ-ovce on je Zlatko.

- Krivo ste upisali ime - upozorila ih je Zgrebec, na što vladajući dobacili "to su naši zaključci".

Kunst: Uvijek sam bio svoj čovjek

Iako ga se u javnosti smatra Sanaderovim spavačem u Saboru, Boris Kunst (HDZ) tvrdi da premijerka Jadranka Kosor, što se njega tiče, može mirno spavati. Nije se želio upuštati u političke kalkulacije vezane uz Sanaderov povratak u zastupničke klupe, a demantirao je da je njegov čovjek.

- Ja sam uvijek bio svoj čovjek i ostat ću i dalje svoj čovjek - izjavio je Kunst. Iako ga je upravo bivši premijer prije izbora stavio na HDZ-ovu listu i omogućio mu ulazak u Sabor, Kunst ne smatra da mu je dužnik.

- Moram reći da u ovoj situaciji, u kojoj se sve zajedno kasnije zakuhalo, mislim da ponekad razmišljam je li meni sve to trebalo. Mogli bi razgovarati koliko je meni i je li mi učinjena velika usluga u ovoj situaciji u kojoj jesmo - rekao je Kunst.

Iako je u javnosti protumačeno da je on tijekom svjedočenja 'držao lojtre' bivšem stranačkom šefu, Kunst tvrdi da su to insinuacije koje nekima služe u dnevno političke svrhe.

- Nema tu lojtri. Ja sam od početka rada povjerenstva pokušao nametnuti pitanje svih pitanja, na koje nismo dobili odgovor, a to je zašto se 2003. išlo u prodaju udjela Ine. Zbog toga sam sva svoja pitanja vezao upravo za to vrijeme - pravdao se Kunst.

Iako se priča da premijerka Kosor nije zadovoljna načinom na koju su HDZ-ovci postavljali pitanja na istražnom povjerenstvu i da im zamjera što nisu bolje zaštitili aktualnu Vladu, Kunst tvrdi da za to ne zna.

- S predsjednicom Vlade sam razgovarao neki dan i nije mi rekla da je nezadovoljna. Nije bilo ni jedne riječi prijekora - tvrdi Kunst.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.