Obavijesti

News

Komentari 12

Maras na biciklu po Zagrebu: 'Bandiću, uhvati se posla...'

Maras na biciklu po Zagrebu: 'Bandiću, uhvati se posla...'
1

Gordan Maras je pozvao gradonačelnika Bandića i Gradsku upravu da se uhvate posla, ističući da se prometne gužve u gradu ne rješavaju samo povećanjem cijene parkiranja

VIDEO

Zagrebački SDP-ovci u petak su akcijom 'Svaki tjedan ogranak jedan' na temu 'Dovedimo biciklističke Staze Do Perfekcije!' upozorili na nedovoljnu kvalitetu i kronični nedostatak biciklističkih staza u Zagrebu, a njihov predsjednik Gordan Maras pozvao je gradonačelnika Milana Bandića da se uhvati posla i riješi taj problem.

Biciklistička povorka zagrebačkih SDP-ovca na čelu s prvim zagrebačkim SDP-ovcem Marasom krenula je s Trga žrtava fašizma biciklističkom trakom na Zelenom valu koja nije fizički odvojena od automobilskog prometa, pa do Akademije dramskih umjetnosti na Trgu Republike Hrvatske gdje su održali konferenciju za novinare.

Na Zelenom valu "biciklistička staza smrti"

 Dolaskom na cilj, Maras je rekao da su upravo prošli 'biciklističkom stazom smrti' jer je, tvrdi, riječ o jednom od najriskantnijih poteza koji se može u zagrebačkom prometu napraviti da se na biciklu prođe Zelenim valom, budući da staza nije adekvatno osigurana, a kada automobili skreću postoji veliki rizik od toga da netko strada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 Tom stazom, tvrdi, dnevno prođe više tisuća biciklista i samo pukom srećom nema više stradalih, s obzirom da su primjerice skretanja na lijevo totalno neosigurana, nepregledna, ugrožavaju život sugrađana. 

 Maras je stoga pozvao gradonačelnika Bandića i Gradsku upravu da se uhvate posla, ističući da se prometne gužve u gradu ne rješavaju samo povećanom cijenom parkinga, nego i tako da se ljudima omogući vožnja biciklom i svim onim prijevoznim sredstvima kojima mogu doći do željenog cilja na ekološki prihvatljiv način. 

Biciklističkim stazama pokriti cijeli grad 

 Najavio je da će zagrebački SDP u svoj prometni master plan staviti apsolutno pokrivanje biciklističkim stazama cijeloga grada, na način da ih biciklisti mogu sigurno koristiti te da se rastereti promet u gradskom središtu. Maras ističe kako će inzistirati i na proračunskoj stavci koja će ići za uređenje biciklističkih staza, jer ih u Zagrebu nema dovoljno adekvatnih i sigurnih.  

 - Ulaganje u biciklističku infrastrukturu mora biti jedan od prioriteta Grada Zagreba, a da ne govorim o tome da je to također moguće financirati europskim sredstvima jer je cijela politika EU i smanjenje emisija CO2 - kazao je. 

 Na pitanje novinara hoće li nastaviti voditi zagrebački SDP ukoliko na izborima osvoji mandat u Europskom parlamentu, Maras je odgovorio kako je on predsjednik zagrebačkog SDP-a te da će to biti i u narednom razdoblju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.