Obavijesti

News

Komentari 6

Maras najavio 'Poduzetnički impuls' vrijedan 370 mil. kuna

Maras najavio 'Poduzetnički impuls' vrijedan 370 mil. kuna
1

Koncept 400 poslovnih zona nije uspio, ali zato koncept 150-200 zona može uspjeti, kaže Maras i dodaje da država neće financirati zone gdje se ništa ne radi

VIDEO

Ministar obrta i poduzetništva u Vladi RH Gordan Maras najavio je tijekom svoje posjete Vukovaru da će na sjednici Vlade biti prezentiran program poticaja u poduzetništvu pod nazivom Poduzetnički impuls. 

- Radi se o projektu vrijednome 370 milijuna kuna, a čiji će se rezultati pojačati kroz godinu dana. Dio poticaja će biti iskorišten za zapošljavanje i investicije. Očekujemo da će se sav novac vratiti u naredne tri godine - rekao je Maras. 

Najavio je i da država više neće financirati zone gdje se ništa ne radi, odnosno, da će se poticati one zone gdje se investicije mogu vratiti, javlja večernji.hr

- Koncept 400 zona u Hrvatskoj nije uspio, ali zato koncept 150-200 zona s dobrom infrastrukturom može uspjeti - istaknuo je Maras koji se tijekom posjete sastao i s 40-ak gospodarstvenika iz Vukovarsko – srijemske županije koji su mu ukazali na probleme nelikvidnosti, neplaćanja i poreznih opterećenja. 

Najavio je dalje aktivnosti u rješavanju problema redovitog plaćanja jer, kako je rekao, poduzetnici moraju znati da će im odrađeni posao biti i plaćen te da je to jedini način u njihovom daljem razvoju. 

'Očekujem efikasniju Poreznu upravu'

Na upit novinara o slučaju iz Ivankova gdje je skupina radnika prijavila poslodavca radi neplaćanja doprinosa i poreza Maras je rekao da se takvi slučajevi ne bi smjeli više ponavljati. 

- To se nije dogodilo odjednom tako da mi nije jasno zašto porezna uprava nije na vrijeme reagirala nego su to morali radnici. Očekujem od Porezne uprave da bude efikasnija i da kontroliraju situaciju i reagiraju uvijek gdje uoče nekakve nepravilnosti - rekao je Maras ponavljajući tvrdnje Vlade da će ove godine kroz razne projekte biti investirano 2,4 milijarde eura. Već narednih mjeseci trebali bi biti objavljeni prvi natječaji za građevinske tvrtke koji bi trebali potvrditi ovu najavu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa