Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Maras o javnom WC-u: Tko na kraju lanca uzima javni novac

None Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Pitajući se kako Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) već nije reagiralo, Maras je poručio kako bi i njima možda bili zanimljivi troškovnici

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Zagreb Gordan Maras u utorak  je pozvao nadležne da obrazlože kako se došlo do tako visoke cijene obnove javnoga WC-a na Krešimirovom trgu, ističući da su zagrebački projekti nerijetko prenapuhani, bez obzira što ih rade javne tvrtke, te je pozvao da se razotkrije tko su podizvođači radova, 'odnosno tko na kraju lanca uzima javni novac'.

Maras je ocijenio da netko na potrebama građana "želi krasti javni novac" te se upitao tko je to i zašto se tolerira pa je naveo Holding i Gradsku upravu. Poručio je kako park na tom trgu treba urediti, ali da to građani ne bi trebali platiti 300 000 kuna.

"Očito je ovo način na koji funkcioniraju stvari kod gradonačelnika. Javna je tajna da su projekti nerijetko prenapuhani bez obzira što ih rade javne tvrtke, a bilo bi zanimljivo da se vidi koga uzimaju kao podizvođače, odnosno tko na kraju lanca uzima novac", rekao je na konferenciji za novinare nazvanoj "Zlatni WC u režiji Zrinjevca".

Pitajući se kako Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) već nije reagiralo, Maras je poručio kako bi i njima možda bili zanimljivi troškovnici. "Želimo odgovor tko je došao na ideju da jedan WC od četiri kvadrata košta 300.000 kuna", naglasio je.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Donji grad Petar Paradžik je napomenuo da je već postojao plan uređivanja parka, no i da nadležni nisu priložili troškovnike na uvid. Ističući da se novac mora trošiti racionalno, predsjednik savjeta za komunalne poslove gradskog SDP Dean Čizmar poručio je kako ovdje to nije slučaj.

Kazao je da oko 290.000 kuna za uređenje WC-a nije realna cijena i zatražio da se dostave objašnjenja, ipak nije isključio mogućnost da je došlo do neke greške proceduri.

 

Komentari (17)
  • pa...ako WC ima dodatnu fontanu......

    2. 5. 2019,   09:19
  • Bandić vizionar !

    30. 4. 2019,   17:28
  • Prsten i zlatni lanac, uzet će ti Bosanac i to ti je to Maras

    30. 4. 2019,   20:53