Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Maras od HBOR-a traži popis svih sa povoljnim kreditima

None Foto: Marcela Bratović/24sata

Ministar poduzetništva i obrta želi utvrditi da li se proračunski novac dodjeljuje i troši transparentno, tj. namjenski. Smatra da državne potpore ne bi trebale biti tajna

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras potvrdio je da kreće u nadzor  nad namjenskim trošenjem sredstava koje je njegovo ministarstvo dalo Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj.

Potreban vanjski nadzor

Maras smatra da je HBOR-u potreban vanjski nadzor pored onog koji sam provodi. Želi utvrditi da li se proračunski novac dodjeljuje i troši transparentno odnosno namjenski.

Dodao je da već godinu dana traži javnu objavu popisa onih kojima je HBOR dodijelio povoljne kredite.

To je državna potpora i ne znam zašto bi  to bila tajna, izjavio je Maras.

Maras je podsjetio da je i ranije izražavao nezadovoljstvo procedurama i transparentnošću dodjele nekih kredita. 

Kazao je kako ne želi prejudicirati rezultate kontrole te da će pričekati s komentarima do njenog dovršetka.


Komentari (21)
  • Evo mog primjera kao običnog apolitičnog građanina ove nam Lijepe naše,prije 10ak god kupovao sam osobni automobil od jednog našeg veleposlanika ,preko plavog oglasnika,i kad sam ga isplatio ,pozvao sam ga na piće i tu se njemu jezik razvezao i pita on mene -Momak jel tebe zanima jedrenjak za 150000e ,uloženo je u njegovu obnovu preko 200000eura??Ja mu kažem da sam rođeni zagrepčan i da meni to ne treba,a i da nemam tolike novce,a on će ,-Ma bogati,voziš ljeti turiste a što se tiče financija,ja ti sredim kredit preko HBORa taj čas,jer ja sam ti kućni prijatelj s jednim sadašnjim stanovnikom pržuna Remetinec.Zamislite što su takvi ljudi radili u to vrijeme "između sebeˇ kad je meni nudio kredit a prvi put me vidio.?

    9. 1. 2014,   14:53
  • Joj svašta oni pričaju i obećavaju ,ali malo toga se uistinu i napravi! Mislim da će i ova priča kroz koji dan otići u zaborav kao i većina dosadašnijh praznih obećanja !!

    9. 1. 2014,   14:25
  • Baš me zanima kome će se sve odobriti projekti..... bit će interesantno gledat.........

    9. 1. 2014,   14:10