Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Maras: Ovo je najkorumpiranija Vlada koju je Hrvatska imala!

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SDP-ov zastupnik Gordan Maras podržao je odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje je pokrenulo postupak protiv Andreja Plenkovića zbog predlaganja svog kuma za veleposlanika.

SDP-ov zastupnik Gordan Maras pozdravio je odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da je premijer Andrej Plenković povrijedio načelo djelovanja time što nije deklarirao svoju kumsku povezanost s Igorom Pokazom, kad ga je predlagao za veleposlanika u Ujedinjenom Kraljevstvu.

- Premijer misli kako je on jedini mjerodavan procijeniti što je u ovoj zemlji ispravno, a što krivo, i da jedini ima pravo moralizirati svima, a svoje postupke ne gleda - izjavio je Maras u Hrvatskom saboru u vremenu za slobodne teme.

ODLUČILO POVJERENSTVO Slučaj 'kum': Protiv Andreja Plenkovića pokreću postupak

Nevjerojatnim je ocijenio da premijer kod imenovanja svoga kuma nije o tome obavijestio javnost, odnosno, ako je imao nedoumica, zatražio mišljenje Povjerenstva.

- Kad si u poziciji premijera, a kuma trebaš imenovati na neku dužnost, tvoja je dužnost da o tome obavijestiš javnost i ako si u nedoumici jesi li u sukobu interesa, zatražiti mišljenje Povjerenstva - naglasio je Maras koji ne spori da je Pokaz karijerni diplomat i da je dugo u sustavu, da je bio veleposlanik i u vrijeme vlade Zorana Milanovića.

Njegova (premijerova) ignorancija, njegovi postupci govore više od tisuću riječi, ustvrdio je SDP-ov zastupnik, prognozirajući da ćemo za nekoliko tjedna imati novi slučaj i da će se još jednom pokazati kako je sadašnja Vlada "najkorumpiranija koju je Hrvatska imala od samostalnosti".

- Bez ikakve dvojbe, za to nisu krivi građani, nego oni koji su taj okvir postavili - žetončići i članovi vladajuće većine koji su omogućili da se Vlada HDZ-a ponaša na taj način - rekao je Maras.

Komentari (71)
  • U pravu je.

    11. 10. 2019,   18:09
  • Nikada nije toliko mladih otišlo kao u posljednih par god. Brodoindustrija je nestala.

    11. 10. 2019,   16:13
  • Lako je Plenkoviću sa ovakvom oporbom u kojoj je najglasniji drug Maras. Drug koji u životu nema jedan dan staža u realnom sektoru. Drug uhljeb.

    12. 10. 2019,   00:10