Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Maras traži ostavku Kuščevića jer su u Saboru radili previše

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nije čudo da građani Hrvatske nemaju povjerenje u institucije kada saborski zastupnici ne mogu dobiti odgovor od inspekcije da izvrši inspekcijski nadzor o evidentnom kršenju zakona, rekao je Maras

SDP-ov saborski zastupnik Gordan Maras pozvao je u petak ministra uprave Lovru Kuščevića da podnese ostavku jer, kako tvrdi, ne želi sankcionirati evidentno kršenje zakona kada su 21. i 22. ožujka zaposlenici Hrvatskog sabora u kontinuitetu radili gotovo 40 sati.

- Nije čudo da građani Hrvatske nemaju povjerenje u institucije kada saborski zastupnici ne mogu dobiti odgovor od inspekcije da izvrši inspekcijski nadzor o evidentnom kršenju zakona - kazao je Maras na konferenciji za medije u Saboru.

Podsjetio je da je prije više od dva i pol mjeseca poslao zahtjev Ministarstvu uprave i Ministarstvu rada da zbog kršenja zakona o radu inspekcija izađe na teren, ali da se do danas se to nije dogodilo.

Od Ministarstva uprave, Samostalnog sektora za upravnu inspekciju, naveo je, dobio je odgovor u kojem se konstatira da su zaposlenici Sabora 21. i 22. ožujka radili duže od punog radnog vremena zbog izvanredne situacije, da su im osigurana sva materijalan prava i da se ni jedan službenik nije žalio na takav rad.

- Umjesto da izađu na teren, oni su zatražili pismeno očitovanje tajnika Sabora i voditelja Ureda za opće poslove Vlade, koji su odgovorni jer su ljudi tako dugo radili, a oni su im dali gotovo identične odgovore - kazao je Maras te pozvao inspekciju da pogledaju snimku sjednice do 21. i 22. ožujka.  

Neizlazak inspekcije na teren Maras je ocijenio sramotnim ustvrdivši kako inspekcija zajedno s HDZ-om žele zataškati kršenje zakona. - To pokazuje kako funkcionira država, tako da HDZ misli da mu je sve dozvoljeno i koriste državne institucije da pokrije svoje nezakonito ponašanje - ocijenio je i upitao gdje je u cijeloj priči sindikat.

Komentari (24)
  • Ovo što Maras trkelja nije zbog njihova "rada", već zbog rada onih pravih i jedinih radnika u Saboru (administratora, tajnica, brojača glasova, konobara koji ih hrane itd itd.). Kao, Maras se brine za njih ;)

    14. 6. 2019,   12:19
  • A,maras se javio opet sa glupostima.

    14. 6. 2019,   12:13
  • Ja tražim ostavku svih zastupnika jer cijelu godinu ne rade ništa.

    14. 6. 2019,   12:47