Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Maras uoči Vlade: Nisam za to da premijer bude kao poklon

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL 5

Kazao je kako "premijer i kandidat za mandatara mora imati izborni legitimitet, a zna se koji su to ljudi". Dodao je da građani žele da to bude Zoran Milanović

Nisam za to da premijer bude kao božićni poklon , dok ga ne otvorite ne znate tko je, rekao je Gordan Maras prije sjednice Vlade.

Kazao je kako "premijer i kandidat za mandatara mora imati izborni legitimitet, a zna se koji su to ljudi". Dodao je d a građani prema anketama najviše žele da to bude Zoran Milanović .

Maras očekuje da će se Sabor konstituirati idući tjedan i da ćemo brzo dobiti vladu jer je to u interesu Hrvatske.

Dodao je i kako lijeva ima više podrške izabranih zastupnika.

- 67 potpisa, to je još broj od konzultacija, a ako se promijeni, bit ćete informirani - kazao je Maras.

Ministar uprave Arsen Bauk nije mogao potvrditi da će Sabor biti konstituiran idući tjedan. Kazao je kako on ima različite informacije koje ne može sada iznositi.

Na ponovni upit kad očekuje da će se konstituirati Sabor, uzvratio je:

- J el' ono gospo din Leko spominjao Babu Vangu?

Bauk smatra da ne bi trebao biti problem ako se Sabor konstituira unutar ustavne stanke koja počinje 15. prosinca.

Napomenuo je kako " nikad ne znate kako će netko između redaka tumačiti poslovnik i zakone i pronać i razlog kako da se nešto protumači u korist njegovih trenutačnih političkih stavova".

Podsjetio je da je 2011. Sabor konstituiran 22. prosinca , a 2008. početkom siječnja što je isto unutar ustavnog roka.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak na pitanje je li još pri stavu da je HNS spreman biti oporba u sljedećem sazivu Sabora, kazao je kako sigurno neće pod svaku cijenu ulaziti u vlast uz po ruku da njima fotelje ne trebaju.

- Ili ćemo sudjelovati u vlasti kako treba, a to znači da nećemo ići u veliku koaliciju koja će biti neefikasna - rekao je.

Na pitanje smatra li da će SDP konačno reći NE Mostu, Vrdoljak je to prepustio kolegama u SDP-u da odluče. Dodao je da je stav HNS-a jasan te da neće u koaliciju s HDZ-om zbog njihovih birača.

Lorencin: Vrijeme je da se donese odluka

Ministar turizma Darko Lorencin izjavio je u četvrtak kako smatra da je vrijeme d a Most donese odluku i preuzme odgovornost za ono što je osvojio na parlamentarnim izborima.

- Bilo bi u redu da Most donese odluku, jer dobili su 15, 16, 17 mandata, i odluči s kim god to bude, jer ovo što se događa je maltretiranje javnosti. Izvojevanje čudnih rješenja, a tako bi mogli reći za ovo što se sve predlaže, nemamo u praksi i treba u svemu voditi računa o ostvarivosti rješenja i kvalitetnom upravljanju zemljom -  izjavio je Lorencin odgovarajući uoči trećeg DMK foruma u zagrebačkom hotelu Westin na pitanje novinara kako komentira nove izjave iz Mosta o trenutnoj situaciji u pregovorima.

Lorencin smatra da je dosadašnja Vlada dokazala da zna i može upravljati , jer u Hrvatskoj sve raste, a Vlada nije radila u lakim uvjetima.

Rekao je i da IDS, stranka čiji je član, daje potporu i partnerstvo koaliciji Hrvatska raste, zaključivši da Most s 15 mandata na određeni način ucjenjuje i odugovlači i HDZ i SDP, koji su osvojili puno više mandata.

Komentari (66)
  • Baš narod želi Milanovića opet,kao da 4 godine nije bilo dosta.

    10. 12. 2015,   11:24
  • sve je bolje osim ove tehničke vlade zato Petrove pokopaj ih za sva vrimena.

    10. 12. 2015,   11:20
  • Ta tvrdnja je neistinita, narod je birao promjene i to je nepobitna cinjenica.

    10. 12. 2015,   11:18