Obavijesti

News

Komentari 66

Maras uoči Vlade: Nisam za to da premijer bude kao poklon

Maras uoči Vlade: Nisam za to da premijer bude kao poklon
5

Kazao je kako "premijer i kandidat za mandatara mora imati izborni legitimitet, a zna se koji su to ljudi". Dodao je da građani žele da to bude Zoran Milanović

VIDEO

Nisam za to da premijer bude kao božićni poklon , dok ga ne otvorite ne znate tko je, rekao je Gordan Maras prije sjednice Vlade.

Kazao je kako "premijer i kandidat za mandatara mora imati izborni legitimitet, a zna se koji su to ljudi". Dodao je d a građani prema anketama najviše žele da to bude Zoran Milanović .

Maras očekuje da će se Sabor konstituirati idući tjedan i da ćemo brzo dobiti vladu jer je to u interesu Hrvatske.

Dodao je i kako lijeva ima više podrške izabranih zastupnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- 67 potpisa, to je još broj od konzultacija, a ako se promijeni, bit ćete informirani - kazao je Maras.

Ministar uprave Arsen Bauk nije mogao potvrditi da će Sabor biti konstituiran idući tjedan. Kazao je kako on ima različite informacije koje ne može sada iznositi.

Na ponovni upit kad očekuje da će se konstituirati Sabor, uzvratio je:

- J el' ono gospo din Leko spominjao Babu Vangu?

Bauk smatra da ne bi trebao biti problem ako se Sabor konstituira unutar ustavne stanke koja počinje 15. prosinca.

Napomenuo je kako " nikad ne znate kako će netko između redaka tumačiti poslovnik i zakone i pronać i razlog kako da se nešto protumači u korist njegovih trenutačnih političkih stavova".

Podsjetio je da je 2011. Sabor konstituiran 22. prosinca , a 2008. početkom siječnja što je isto unutar ustavnog roka.

VIDEO

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak na pitanje je li još pri stavu da je HNS spreman biti oporba u sljedećem sazivu Sabora, kazao je kako sigurno neće pod svaku cijenu ulaziti u vlast uz po ruku da njima fotelje ne trebaju.

- Ili ćemo sudjelovati u vlasti kako treba, a to znači da nećemo ići u veliku koaliciju koja će biti neefikasna - rekao je.

Na pitanje smatra li da će SDP konačno reći NE Mostu, Vrdoljak je to prepustio kolegama u SDP-u da odluče. Dodao je da je stav HNS-a jasan te da neće u koaliciju s HDZ-om zbog njihovih birača.

VIDEO

Lorencin: Vrijeme je da se donese odluka

Ministar turizma Darko Lorencin izjavio je u četvrtak kako smatra da je vrijeme d a Most donese odluku i preuzme odgovornost za ono što je osvojio na parlamentarnim izborima.

- Bilo bi u redu da Most donese odluku, jer dobili su 15, 16, 17 mandata, i odluči s kim god to bude, jer ovo što se događa je maltretiranje javnosti. Izvojevanje čudnih rješenja, a tako bi mogli reći za ovo što se sve predlaže, nemamo u praksi i treba u svemu voditi računa o ostvarivosti rješenja i kvalitetnom upravljanju zemljom -  izjavio je Lorencin odgovarajući uoči trećeg DMK foruma u zagrebačkom hotelu Westin na pitanje novinara kako komentira nove izjave iz Mosta o trenutnoj situaciji u pregovorima.

Lorencin smatra da je dosadašnja Vlada dokazala da zna i može upravljati , jer u Hrvatskoj sve raste, a Vlada nije radila u lakim uvjetima.

Rekao je i da IDS, stranka čiji je član, daje potporu i partnerstvo koaliciji Hrvatska raste, zaključivši da Most s 15 mandata na određeni način ucjenjuje i odugovlači i HDZ i SDP, koji su osvojili puno više mandata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina