Obavijesti

News

Komentari 7

Maras: Vlada radi dinamično, a svi ministri rade svoj posao

Maras: Vlada radi dinamično, a svi ministri rade svoj posao
6

Ministar poduzetništva u srijedu je posjetio Zadarsku županiju. Navode da ministri HNS-a više rade nije želio komentirati, a rad Vlade ocijenio je dobrom ocjenom

VIDEO

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras u poduzetničkoj zoni u Poličniku pokraj Zadra komentirao je prvih sto dana Vlade premijera Zorana Milanovića. 

- Ocijenio bih dobrom ocjenom. Mislim da smo napravili dosta, odluke su se donosile, a prvi puta proračun je bio manji nego godinu ranije. Osim ušteda, proveli smo poreznu reformu, koja je išla za rasterećenjem gospodarstva. Isto tako Vlada je donijela neke bitne odluke koje će u idućim godinama razvijati hrvatsko gospodarstvo. Vlada će nastaviti raditi u istom ritmu i donositi kvalitetne odluke u interesu građana i gospodarstva - rekao je Maras. 

Nije želio komentirati novinarske primjedbe da se u javnosti stvara dojam kako su ministri HNS-a aktivniji te da potpredsjednik Čačić dominira u odnosu na premijera Milanovića. 

- Mislim da Vlada radi vrlo dinamično, a svi ministri rade svoj posao. Ne bih to komentirao - odgovorio je ministar. Zato je rekao što misli o anketama u kojima se prvi puta bilježi pad popularnosti Vlade čiji je član. Rekao je kako još uvijek više građana podupire smjer kojim ide Vlada. Dodao je kako je normalno da se raspoloženje javnosti mijenja iz mjeseca u mjesec, ovisno o tome kakve odluke Vlada donosi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'U Dalmaciji želimo stvoriti uvjete kakve ima Istra'

Tijekom sljedeće dvije godine moramo otvoriti 50.000 radnih mjesta kako bismo zaustavili rast nezaposlenosti. Ova tvrtka ima 42 zaposlenih, ima potencijal, a mi moramo pokrenuti investicije kako bismo imali što raditi, rekao je ministar malog poduzetništva i obrta Gordan Maras tijekom posjeta sirani Sabalić na Pagu i tvrtki Kemoplast u Poličniku koja je u posljednje dvije godine otpustila 20-ak radnika i bori se s likvidnošću.

Ministar Maras zadarskim je gospodarstvenicima predstavio projekt Poduzetnički impuls te rekao da tvrtke na otocima, gdje je život 30 posto skuplji nego na kontinentu, mogu za pokretanje proizvodnje koristiti kredite HBOR-a uz jedan posto kamata. Novim projektima svoga ministarstva i Vlade u cjelini radi se i na produžetku turističke sezone na deset mjeseci u godini, kao što je već sada u Istri.

- Ako nam to uspije, oscilacije u sezonskom zapošljavanju bit će manje, odnosno ljudi će raditi veći dio godine. Učinit ćemo sve da se takvi uvjeti stvore i u Dalmaciji - kazao je ministar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu