Obavijesti

News

Komentari 71

Marasović o reviziji ugovora: Tih 250 mil. za Crkvu je ništa

Marasović o reviziji ugovora: Tih 250 mil. za Crkvu je ništa
4

Inicijativa zastupnika Ivana Grubišića koji se zbog teške gospodarske situacije zalaže za reviziju ugovora Svete Stolice i Hrvatske, stigle su i reakcije zastupnika

VIDEO

Inicijativa zastupnika don Ivana Grubišića koji se zbog teške gospodarske situacije zalaže za reviziju ugovora između Svete Stolice i Hrvatske, stigle su i reakcije njegovih kolega zastupnika. Oštar je bio Dujomir Marasović (HDZ) koji smatra da se don Grubišić odavno odmetnuo iz krila Katoličke crkve te da ga je hijerarhija Katoličke crkve davno trebala razriješiti dužnosti.

- Neka osnuje svoju crkvu, kao što mi se čini da je i osnovao neku protestantsku crkvu i neka vodi politiku ispred te crkve i ne koristi prefiks don - kazao je.

Iako nema ništa protiv da Crkvu, ali i sve razne udruge skinu s državnog proračuna, ali i nastavlja.

Marasović: Tih 250 milijuna za Crkvu to je ništa 

- Ne može tako da država ne daje Crkvi neke novce, a daje udrugama recimo koje istražuju koliko stonoge imaju nogu. Ne može to tako. Jesam za to da se skinu svi parafiskalni nameti, računajući i udruge za koje država daje 1,7 milijardu kuna godišnje, a još dobivaju i od lokalne samouprave 1,5 milijardi kuna. Tih 250 milijuna za Crkvu to je ništa - rekao je.

Grubišića je optužio i da ima akademsku udrugu kojom je uzurpirao tvrđavu Gripe, koja mu služi kao privatni prostor za širenje političke propagande i nekih novih pogleda na vjeru i svijet i pritom ništa ne plaća.

"Skinimo sve s proračuna"

- Neću da se iz moje plaće izdvaja za udrugu don Grubišića, što se sada izdvaja, to je moja poruka. Neka kaže koliko dobiva za tu udrugu. Skinimo sve s proračuna i dajmo na dobrovoljnost sve neka svatko plaća kome hoće- zaključio je Marasović.

Srđan Gjurković (HNS) za inicijativu o reviziji ugovora kaže da je legitimna i dobra.

HNS je za reviziju ugovora s Vatikanom 

- Ako su ugovori opterećenje za proračun legitimno je pokretanje inicijative za njihovu promjenu. Zašto ne. Međutim u toj priči postoje dvije strane. Da bi se otvorili razgovori netko mora pokrenuti inicijativu. Mi smo apsolutno za. O tome treba razgovarati - kazao je.

Laburist Dragutin Lesar napomenuo je da se od potpisivanja ugovora između Hrvatske i Svete Stolice mnogo toga promijenilo u gospodarskoj i socijalnoj slici Hrvatske. Smatra da bi Vlada trebala poslati inicijativu za razgovor o ovoj temi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca