Obavijesti

News

Komentari 7

Maraton lađa: Pobijedila ekipa Stabline, drugi su Agronauti

Maraton lađa: Pobijedila ekipa Stabline, drugi su Agronauti
16

Ovo je maraton koji povezuje danas i našu davnu prošlost. U duhu tradicije želim da sve prođe sretno i da svi poput naše nogometne reprezentacije imaju srce vatreno, izjavila je predsjednica

VIDEO

Točno u sedamnaest sati uz svečane zvuke hrvatske himne Lijepe naše, čvrste desnice lađara koji su svoja vesla podigli uvis u trenutku intoniranja himne te pucanj bistričkih kuburaša označen je start za maraton lađa.

Po dvadeset i prvi put iz Metkovića ispod Lučkog mosta je rijekom Neretvom na maraton lađa krenulo dvadeset šest lađarskih ekipa do cilja u Pločama. Svečano postrojene lađare najprije je obišla i sa njima se rukovala visoka pokroviteljica maratona predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

- Ovo je maraton koji povezuje danas i našu davnu prošlost. U duhu tradicije želim da sve prođe sretno i da svi poput naše nogometne reprezentacije imaju srce vatreno - zaželjela je lađarima burnim pljeskom pozdravljena predsjednica Grabar Kitarović.

U ime predsjednika Vlade Plenkovića lađarima se obratio potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević ujedno i počasni građanin grada Metkovića. Za maraton je Krstičević istaknuo kako je to svojevrsni kulturni spektakl i dio "naše tradicije i baštine, a lađa prepoznatljiv simbol ovog kraja".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ove godine će Dan HRM biti svečano obilježen u Pločama. Vratit ćemo Postrojbu mornaričkog desantnog pješaštva u Ploče  i otvaramo sto šezdeset novih radnih mjesta - poručio je Krstičević.

Maraton u dužini od 22 kilometra od Metkovića do Ploča na putu u trajanju od oko dva sata mnoštvo Neretvana prati uzduž cijele dionice od Metkovića preko Kule Norinske, Krvavca, Opuzena, Komina, Banje, Šarić Struge, Rogotina, Čeveljuše, Stabline uz predsjednički brod i bezbroj malih brodica. U svakoj od dvadeset i šest lađa nalazi se po deset lađara, parić (kormilar) i bubnjar. Pobjednička ekipa lađara dobit će veliki prijelazni pobjednički štit kneza Domagoja.

Pobjednici: ekipa Stabline 

Dva sata i petnaest minuta trebalo je prvoplasiranoj ekipi lađara Stabline, pobjednicima 21. Maratona lađa da odveslaju put dug 22 kilometra i uplove u Ploče.

Drugoplasirana ekipa  jesu lađari Argonauti iz Bjelovara, a trećeplasirani su prošlogodišnji pobjednici ekipa Gusara iz Komina. Veliki prijelazni pobjednički štit kneza Domagoja lađarima Stabline uručila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.