Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Marić je najavio sastanke o osnovici pa i o koeficijentima!

None Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ministar financija Zdravko Marić najavio je da će u petak i ponedjeljak razgovarati o osnovici sa sindikatima javnih i državnih službenika, a spreman je i na razgovor o koeficijentima...

- Imamo sastanak u petak sa sindikatima javnih, a u ponedjeljak sa sindikatima državnih službi, tema je osnovica, rekao je Marić novinarima nakon užeg kabineta Vlade.

Dodao je kako je premijerova najava o povećanju osnovice za 6,12 posto iduće godine svim javnim i državnim službenicima "vrlo izdašna ponuda" koja će imati "veliki efekt na proračun".

No, ponovio je da to povećanje plaća neće povećati deficit već će proračun za iduću godinu biti uravnotežen.

- Ideja je da se kroz povećanje osnovice korigiraju plaće i na neki način honorira rad svih državnih i javnih službenika, a pitanje koeficijenta i dodataka  treba riješiti na adekvatan način nakon podrobne analize akata koji reguliraju tu problematiku, za to će nam trebati vremena, kaže Marić.

Zagreb: Dolazak članova vladajuće koalicije na sastanak u Banske dvore VRDOLJAK TVRDI: 'Ministri će uskoro na razgovor pozvati predstavnike sindikata'

Ustvrdio je da time Vlada ne kupuje vrijeme. "Koeficijenti i dodaci su jako važna tema, za koju nam treba malo podrobnija analiza", naglasio je Marić.

Novinari su ministra pitali hoće li se sastati s prosvjetnim sindikatima, koji su već treći tjedan u štrajku, kao što je prethodno najavio predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

- Ne znam u ovom trenutku je li sastanak dogovoren i hoće li biti dogovoren, nisam bježao od nikakvog sastanka da me netko pozove, spreman sam razgovarati o svemu, odgovorio je Marić. 

No, proračun kao takav ima svoja ograničenja, ono što smo nedavno ponudili je maksimum što državni proračun može podnijeti, naglasio je ministar financija.

Komentari (11)
  • Naravno da proračun ima svoja ograničenja! Svi smo toga svjesni osim gospodina Vrdoljaka.

    23. 10. 2019,   15:54
  • Nema strpljivije osobe od Zdravka Marića, a istovremeno je sposoban izbalansirati sve i svašta!

    23. 10. 2019,   15:57
  • Rasteretite realni sektor

    23. 10. 2019,   15:43