Obavijesti

News

Komentari 44

Marić: 'Maras je više opterećen Bandićem, umjesto smećem'

Marić: 'Maras je više opterećen Bandićem, umjesto smećem'
1

HDZ-ov saborski zastupnik Goran Marić u petak je prigovorio Gordanu Marasu kako je previše opterećen Milanom Bandićem, a ne cijenama odvoza smeća. Maras je uzvratio kako je važno govoriti o Zagrebu

VIDEO

HDZ-ov saborski zastupnik Goran Marić u petak je spočitnuo SDP-ovcu Gordanu Marasu, koji je kritizirao poskupljenje odvoza smeća u Zagrebu, da je previše opterećen gradonačelnikom Milanom Bandićem, a ne cijenama kako to pokušava prikazati.

- Nije dobro kada je pojedinac opterećen pojedincima, a to se osjeća u pojedinim raspravama kod vas jer kada govorite o poskupljenju određene vrste proizvoda u Hrvatskoj, onda ste koncentrirani na pojedinca, a ne na cijene u Hrvatskoj - poručio je Marić SDP-ovom zastupniku.

 Tijekom rasprave o sporazumu o strateškom partnerstvu između članica EU i Japana ustvrdio je kako su u Hrvatskoj cijene u većini slučajeva skuplje nego u EU, ali kada je riječ o odvozu otpada u Zagrebu cijene su 40 posto jeftinije nego u EU.

 - I hrana i piće i telekomunikacije i lijekovi sve je skuplje od 10 do 30 posto. Prihodi telekoma porasli su 30 posto u jednoj godini a nisam nikada čuo ikoga u Saboru da je rekao da mu je skupo telefoniranje i telekomunikacije - poručio je.

Maras: Sramotno je da je HDZ-a podržao poskupljenje odvoza smeća u Zagrebu

 Maras je uzvratio kako je važno je govoriti o Zagrebu, ocjenjujući sramotnom HDZ-ovu potporu odluci koja će zagrebačkim kućanstvima, kako je rekao, iz džepa izbiti 700 kuna godišnje. Vladajućima je zamjerio jer su na zadnji dan saborskog zasjedanja prije ustavne stanke izabrali raspravu o spomenutom sporazumu s Japanom, umjesto za građane neku važniju temu.

 - U zemlji u kojoj malo toga štima, u kojoj gospodarstvo usporava i vjerojatno je rast najniži u odnosu na naše susjede, u zemlji gdje se korupcija razbuktala, gdje aktualnu predsjednicu Grabar-Kitarović na donatorskoj večeri posjećuje gradonačelnik Zagreba, mi pričamo o temi Japana i EU - kazao je.

 Na njegove odgovorio je Branko Bačić (HDZ), ističući da oporba očito ne razumije koliko je važan sporazum s Japanom, što pokazuje da su 'horizonti SDP-ovaca suženi'. 

 - Japan je jedno od najvažnijih svjetskih gospodarstava i i itekako važan za Hrvatsku - kazao je Bačić i napomenuo da Hrvatska u Japan izvozi 450 milijuna eura roba i usluga.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava