Obavijesti

News

Komentari 172

Marić: 'Ministarstva izmišljamo radi onih koji žele biti ministri'

Marić: 'Ministarstva izmišljamo radi onih koji žele biti ministri'

Ministar Goran Marić ovo je napisao u svojoj knjizi, a danas kaže da i dalje smatra da treba smanjiti broj ministarstva iako je njihov broj povećan upravo zbog njega...

VIDEO

Nesumnjivo je da je u Hrvatskoj prevelik broj ministarstava i da je praksa, da se, često, u pojedinim slučajevima najprije određuju ministri, a tek onda ministarstva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:15

Ovu rečenicu nije izrekao neki kritičar premijera Andreja Plenkovića koji je ekonomista Gorana Marića prvo imenovao ministrom, a zatim mu odredio ministarstvo za imovinu. Ovo je napisao prošle godine upravo današnji ministar Goran Marić u svojoj knjizi “Slom lažnog proroštva”! Poglavlje se zove “Višak ministarstava i nekompetentnih ministara” i izuzetno je kritično.

Marić je pobrojao niz, po njemu, nelogičnost u sastavu vlade i tvrdi da ima previše- ministarstava.

Većina onih ministarstava koja Marić kritizira i dalje postoji. A upravo će zbog njega biti osnovano i novo Ministarstvo imovine nakon što je Marić priprijetio da će izaći iz Vlade ako se to ministarstvo ne osnuje, a premijer Andrej Plenković mu je udovoljio želji.Marić se zalagao u svojoj knjizi da se ministarstvo obrta spoji s gospodarstvom i da se sport izdvoji iz Ministarstva obrazovanja i znanosti. To je i učinjeno. Međutim, Marić piše da bi ministarstvo branitelja trebalo postati uprava u Ministarstvu obrane.

-Što će branitelji time izgubiti? Sigurno ništa – piše Goran Marić u knjizi.

Zatim, navodi da je nepotrebno imati Ministarstvo turizma i Hrvatsku turističku zajednicu i da jedno treba ukinuti. Po njemu je nepotrebno i Ministarstvo regionalnog razvoja. Također, ministri po njemu ne smiju biti nedorasli, nestručni, neetični i nedomoljubni podjedinci. Marić bi prepolovio i broj agencija, što će imati priliku kao ministar, ali bi smanjio i broj županija, općina i gradova. HDZ je inače protiv takvog smanjenja.

Goran Marić nam je jučer kratko prokomentirao to što se našao u rascjepu svoje teorije i prakse. Za njega nema ništa sporno:

- Ja sam i prije 15 godina pisao da je potrebno upravo ministarstvo za imovinu kao ključno za bolje upravljanje. I dalje smatram da treba smanjiti trenutačni broj ministarstava i da njihov broj treba odgovarati potrebama društva. To je nužan proces koji će trajati– kaže nam Marić. Ministarstvo imovine bi trebao dobiti u četvrtak.

Kontroverzna knjiga 

Podvojena mišljenja: O Marićevoj knjizi “Slom lažnog proroštva” dio struke misli da je izvrsno pisana, a drugi da je tek populistički uradak.

Napao i broj ministarstava

Sve po starom: Nepotrebnim je proglasio ministarstvo branitelja, turizma, regionalnog razvoja. Sva ona su i danas ostala

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 172
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca