Obavijesti

News

Komentari 16

Marić: Nećemo gasiti Porezni Uskok, planiramo ga još ojačati

Marić: Nećemo gasiti Porezni Uskok, planiramo ga još ojačati
1

Dok Mostovci sumnjaju da Marić u tajnosti radi na raspuštanju Poreznog Uskoka, jedino što se za sada 'tajanstveno' događa jest imenovanje novog šefa

VIDEO

Ministar financija Zdravko Marić uzvraća na prozivanja Mosta zbog gašenja Poreznog Uskoka i tvrdi: “Nikad nisam niti rekao da ćemo ga ugasiti. Štoviše, radit ćemo na jačanju tog sektora”.

Dok Mostovci sumnjaju da Marić u tajnosti radi na raspuštanju Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara, jedino što se za sada “tajanstveno” događa jest imenovanje novog šefa. Porezni Uskok bio je obezglavljen tjedan dana, od kada je Ana Dorić Škeva dala ostavku na tu dužnost. Prema našim informacijama, otišla je jer “nije bilo interesa nove vlasti za ovakvim uredom”. Kako doznajemo, zamijenio ju je “čovjek iz sustava”, kojeg je postavio sam ministar financija Zdravko Marić.

Telefonska linija na koju se mogu prijavljivati porezni prekršitelji i sumnje u sektoru za otkrivanje poreznih prijevara početkom tjedna nije radila.

Zbog toga su, između ostalog, mostovci pretpostavili da ministar Marić u tajnosti ukida sektor koji je od iznimne važnosti za očivanje poreznog reda u zemlji. No u Ministarstvu financija doznali smo kako je ta linija bila samo u kvaru.

- Je, je, sad je sve uredu - odgovorili su nam nakon poziva na sporni broj. Prema pouzdanim izvorima, dobro upućenima u rad Poreznog Uskoka, ondje još radi 15-ak ljudi, koliko ih je bilo dok ih je vodila Dorić Škeva. Promjena će biti, no kako Marić kaže, ne nauštrb ureda.

- Radi se nova sistematizacija, no ukidanja sigurno neće biti - ističe Marić. I prije je navodio kako razmatraju mogućnost da se ured prebaci u Poreznu upravu, no to je za sada samo opcija.

- Radimo na osnaživanju i organizaciji i to je najvažnije - zaključio je ministar Marić.

U godinu i pol otkrili 54 prevare

Ana Dorić Škeva dobila je nasljednika u Poreznom Uskoku. On će morati nastaviti čuvati porezni sustav, koji je tim bivše šefice branio od milijunskih prijevara. U samo godinu i pol dana ured je u 54 predmeta otkrio desetke Hrvata koji su državi “uskratili” 10 milijardi kuna poreza. Većina ih je procesuirana. Zadnji među njima je Zvonimir Šostar, suradnik gradonačelnika Milana Bandića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa