Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Marić: Nemoguće je očekivati da će baš svi podržati reforme

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kazao je kako program konvergencije koji će Vlada sutra predstaviti govori o paketu reformi koje Vlada namjerava provesti u ovoj i idućim godinama

Ministar financija Zdravko Marić u srijedu je, na najave dijela stranaka vladajuće koalicije da neće podržati Vladin program reformi, kazao kako je riječ o reformama u kojima je puno zainteresiranih strana te kako je stoga nemoguće očekivati da će ih svi podržati.

"Sigurno da će biti još vremena za dodatnu komunikaciju kada krene operacionalizacija svih tih mjera koje ćemo sutra predstaviti, kako unutar vladajuće koalicije tako i s javnošću. O tome vodimo računa, a u konačnici morate i očekivati da, s obzirom na to da se radi o određenim najavama promjena u područjima u kojima uvijek ima jako puno zainteresiranih strana, nitko ne očekuje da će svi biti za i suglasni s tim", rekao je Marić novinarima u Saboru.

Kazao je kako program konvergencije koji će Vlada sutra predstaviti govori o paketu reformi koje Vlada namjerava provesti u ovoj i idućim godinama, a kao prioritete je ponovno istaknuo gospodarski rast i zapošljavanje te stabilizaciju i smanjivanje udjela javnog duga u BDP-u.

"Ovaj plan i program reformi koji ćemo sutra predstaviti, a i sve skupa što imamo unutar ekonomske politike Vlade, upravo je na tom tragu", rekao je Marić.
 

Komentari (23)
  • Takve reforme koje se samo svode na povećana davanja radnika vi znala napraviti svaka budala!

    27. 4. 2016,   19:57
  • http://promise.hr/zasto-su-slavko-kulic-hromin-sturm-davor-pavuna-i-ante-lauc-glavni-drzavni-neprijatelji/

    27. 4. 2016,   16:12
  • Stari moj ako su ti reforme novi porezi i dizanje starih poreza otpustanje radnika ukidanje prava smanjenje placa vec videno znaci nama vulgaris Hrvatima nema nikakve razlike izmedu HDZa ili SDPa

    27. 4. 2016,   19:36