Obavijesti

News

Komentari 169

Marić: Nisam kriv za probleme u Agrokoru, ne dajem ostavku

Marić: Nisam kriv za probleme u Agrokoru, ne dajem ostavku
1

Ministar financija Zdravko Marić u petak je u Hrvatskom saboru poručio kako njegova zadaća kao zaposlenika Agrokora nije bila izrada financijsih izvještaja...

VIDEO

Ministar financija Zdravko Marić u petak je u Hrvatskom saboru poručio kako njegova zadaća kao zaposlenika Agrokora nije bila izrada financijskih izvještaja. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Ministar financija Marić: 'Ne bih ulazio u komentare vezano za spekulacije o lažiranju financijskih izvještaja'

Posted by 24sata Video on Friday, 31 March 2017

- Vidjeli smo što se događalo proteklih 24 do 36 sati po pitanju izjava iz ruske banke. Uopće neću ulaziti u komentare vezano uz te spekulacije o lažiranju financijskih izvještaja. Jedino mogu reći da u mom djelokrugu odgovornosti, dok sam bio zaposlenik Agrokora, nije bilo izrada financijskih izvještaja - poručio je Marić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prozivke oporbe da je i na njemu dio odgovornosti za cijelu ovu situaciju, Marić je nazvao gnjusnima i neutemeljenima.

- To je u njihovom opisu posla da takvo nešto rade. To su činili na jedan dosta nekorektan način, ali to je politička arena. Odbacujem sve te, dosta gnjusne, a u potpunosti neutemeljene insinuacije. No, kako god bilo, ja sam ipak ministar financija i ne mogu se voditi politikantstvom. Ja ću imati svoju priliku kada ću imati i pravi odgovor prema njima za tu političku arenu, ali mislim da je za hrvatsku javnost u ovom trenutku najvažnije znati da su to totalno i u potpunosti neutemeljene izjave- istaknuo je Marić.

Na pitanje osjeća li pritisak da da ostavku, Marić poručuje kako u ovom trenutku ne.

- Sada u ovom trenutku ne zato što su to neuzemljene insinuacije. I ne želim dati nikome, poglavito ne tim ljudima koji su optuživali, za pravo da me dovedu u takvu situaciju. Ali ja sam prema hrvatskoj javnosti potpuno čist i jasan- poručio je. 

Na pitanje hoće li Vlada uopće upotrijebiti ovaj Zakon kao plan B, Marić kaže da će se to još vidjeti. 

- To ćemo vidjeti. Danas ćemo to predstaviti. Od početka govorimo da razvoj situacije sa Agrokorom pratimo i nastojat ćemo napraviti najbolje što možemo u cilju zaštite gospodarskog i financijskog sustava- zaključio je. 

Maras Petrovu: Ima li Marić još vaše povjerenje

SDP-ov Gordan Maras poslao je predsjedniku Sabora Boži Petrovu zastupničko pitanje uživa li ministar financija Zdravko Marić još uvijek njegovo povjerenje. Na sjednici Sabora poručio je kako moli Petrova da se očituje o tome. 

- Poštovani predsjedniče Hrvatskog sabora, tijekom jučerašnjeg dana podnijeli ste kaznenu prijavu protiv Uprave Agrokor d.d. Kako je prethodno nego je postao ministar financija RH gospodin Zdravko Marić više godina bio najbliži suradnik ljudi protiv kojih ste podnijeli kaznenu prijavu, logično bi bilo pretpostaviti da je i on izgubio Vaše povjerenje. 
Molim Vas da mi odgovorite na slijedeće pitanje: Podržavate li još uvijek gospodina Zdravka Marića kao ministra financija RH - napisao je Maras u dopisu Petrovu.  

POSTAVIO SAM LOGIČNO ZASTUPNIČKO PITANJE PETROVU...PODRŽAVA LI I DALJE ZDRAVKA MARIĆA?

Posted by Gordan Maras on Friday, 31 March 2017

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag