Obavijesti

News

Komentari 152

Marić o mailovima: Nisam tada baš bio uključen, ne znam ništa

Marić o mailovima: Nisam tada baš bio uključen, ne znam ništa
1

U javnost je procurila e-mail prepiska Martine Dalić iz koje se vidi da su vlasnici i predsjednici brokerskih kuća, konzultantskih tvrtki i odvjetničkih ureda sudjelovali u pripremi lex Agrokora

VIDEO

Samo sam kratko uspio vidjeti tu vijest, ne bih ništa komentirao oko toga vezano za te mailove niti mogu ništa više reći oko toga. Nedavno sam bio na Povjerenstvu za sukob interesa i za mene je ta priča dobrim dijelom završena, rekao je ministar financija Zdravko Marić za N1 upitan da komentira e-mail prepiske Martine Dalić s tvorcima Agrokora, a u kojima se spominje i on sam.

Šokantna je prepiska Martine Dalić i ortaka. Zar će to proći?
Šokantna je prepiska Martine Dalić i ortaka. Zar će to proći?

- Nisam pravnik, znam za sebe osobno, nikad nikome ne otkrivam niti sam ikome dao informacije. Na Povjerenstvu sam morao iznositi određene detalje s jednog sastanka užeg državnog vrha, ali mimo toga, ja nikad nikome ne otkrivam bilo kakve detalje. O ovome ostalom nemam nikakvih komentara - rekao je Marić.

- Ja sam na samom početku, kad su se događale stvari, bio malim dijelom i vrlo brzo sam se isključio iz komunikacije, pa nemam nikakve komunikacije niti saznanja oko toga - rekao je Marić za N1 govoreći o tome je li on sudjelovao u prepisci.

Podsjetimo, Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa je krajem travnja odlučilo da neće pokrenuti postupak protiv ministra financija Zdravka Marića. Povjerenstvo je odlučilo da Marić nije povrijedio načela obnašanje javne dužnosti.

U svom pisanom očitovanju, Marić je inače tvrdio da je samo slušao izlaganje o stanju u koncernu. Na saslušanju je ipak rekao da je iznio modele kreditnih linija HBOR-a, ali tek na upit.

- Dao sam općenite mogućnosti kao ministar financija i predsjednik Nadzornog odbora HBOR-a koje su dostupne svim poduzetnicima. Upozorio sam i na potrebu da se u tom slučaju treba konzultirati s Europskom komisijom i je li to državna potpora. Nisam sudjelovao niti u rješavanju problema koncerna, donosio odluke, iznosio svoje stavove i mišljenja - rekao je Marić koji je više puta naglasio da je čuvao svoj integritet i radio samo u javnom interesu.

Inače, on je bio kao i predstavnik Vlade na još jednom sastanku s Todorićem u ožujku, ali to nije predmet razmatranja Povjerenstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 152
VIDEO

Što je rekao? Šef SOA-e dao je Kolindi izvješće o aferi mailovi
'JA BIH VRATILA NOVAC'

Što je rekao? Šef SOA-e dao je Kolindi izvješće o aferi mailovi

U ponedjeljak na razgovoru s predsjednikom Vlade predložit ću održavanje sjednice Nacionalnog vijeća, svakako postoji potreba jer moram izraziti zabrinutost trenutnim stanjem, kazala je predsjednica

'Afera Hotmail se nije trebala dogoditi, ali neću sad o tome'
DARKO HORVAT

'Afera Hotmail se nije trebala dogoditi, ali neću sad o tome'

Premijer traži potporu partnera za to da ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić postane i potpredsjednik Vlade, a da ministar gospodarstva bude Darko Horvat
Zdravko Marić: Još me nitko iz DORH-a nije kontaktirao
AFERA MAILOVI

Zdravko Marić: Još me nitko iz DORH-a nije kontaktirao

U ovom trenutku ne bih ulazio u špekulacije, kondicionale - što ako scenarij. Prema onome što smo čuli u petak u Opatiji, na panelu o Agrokoru, proizlazi da se približavamo trenutku nagodbe, kaže ministar